ΑΕΚ

ΑΕΚ: Αντίο σε Μπάνκι, προχωρά για Παπαθεοδώρου

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÅÑÉÓÔÅÑÉ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÅÑÉÓÔÅÑÉ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Το ραντεβού Αγγελόπουλου - Μπάνκι θα επισημοποιήσει το διαζύγιο με τον Ιταλό και θα βάλει στην τελική ευθεία το θέμα της συνεργασίας με τον Ηλία Παπαθεοδώρου.

Ο Λούκα Μπάνκι απέφυγε να μιλήσει για το μέλλον του στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το τελευταίο ματς της σεζόν για την ΑΕΚ , όμως η μοίρα του είναι προδιαγεγραμμένη καιρό τώρα. Ο Ιταλός προπονητής δεν πρόκειται να μείνει και όλα δείχνουν πως η Ένωση έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι το μεγάλο φαβορί και απ' ό,τι φαίνεται η κούρσα της διαδοχής είναι υπόθεση ενός.

Εκκρεμεί, λοιπόν, το τελευταίο ραντεβού του Μάκη Αγγελόπουλου με τον Μπάνκι, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών. Ο Ιταλός τεχνικός έκανε σημαντική προσπάθεια, μόνο που τα αποτελέσματα δεν τον δικαίωσαν. Η ΑΕΚ έφτασε κοντά στην επίτευξη όλων των στόχων της, μόνο που δεν έκανε ποτέ το βήμα παραπάνω. Στο Κύπελλο έφτασε στα ημιτελικά, στο Champions League στα προημιτελικά, στην Basket League στα ημιτελικά, ενώ είχε χρυσή ευκαιρία να επιστρέψει στους τελικούς.

Θα μπορούσε, δηλαδή, η ΑΕΚ με λίγη τύχη να έχει κάνει πολλά περισσότερα και τώρα η εικόνα να είναι διαφορετική, όμως με υποθέσεις δεν μπορεί να προχωρήσει κανείς. Και είναι αλήθεια πως δεν είναι απλά τα αποτελέσματα που δεν δικαίωσαν τον Μπάνκι, αλλά και η συνολική εικόνα του Δικεφάλου. Γι αυτό και δεν θα του δοθεί άλλη ευκαιρία.

Είναι άλλωστε κοινό μυστικό ότι η Ενωση βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ηλία Παπαθεοδώρου και παρά τα όποια εμπόδια παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες, μοιάζει δύσκολο να μην αναλάβει τη θέση του προπονητή στην ΑΕΚ. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή επαφή και ίσως τις επόμενες ημέρες να υπάρξει οριστική εξέλιξη, δίχως βέβαια αυτό να σημαίνει πως η συμφωνία είναι οριστική. Ο Παπαθεοδώρου ήταν διακαής πόθος του Μάκη Αγγελόπουλου και το περασμένο καλοκαίρι, όμως ο ίδιος προτίμησε να τιμήσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ κι έτσι η συνεργασία δεν προχώρησε. Τώρα όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά, ο 43χρονος κόουτς είναι ελεύθερος στην αγορά, γι αυτό και η συμφωνία μπορεί να επέλθει πιο εύκολα. Είναι θέμα να τα βρουν οι δύο πλευρές, κάτι που πιθανότατα θα γίνει μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου με τον Μπάνκι. Αλλα επαναλαμβάνουμε, κάτι οριστικό ή δεδομένο δεν υπάρχει.

Αν, πάντως, αλλάξουν τα δεδομένα που υπάρχουν τούτη τη στιγμή, στην ΑΕΚ έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και μια εναλλακτική λύση. Πρόκειται για τον Ηλία Κατζούρη, συνεργάτη του Λούκα Μπάκνι, ο οποίος είναι σαφώς πιο φθηνός, έχει έρεισμα σε κύκλους της ΑΕΚ και αν χαλάσει οτιδήποτε με Παπαθεοδώρου, θα αποτελέσει τον πρώτο επιλαχόντα

Οταν γίνει αυτό, θα αρχίσει και το κτίσιμο της νέας ΑΕΚ, με διαφορετικά υλικά σε σχέση με την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Ο νέος προπονητής θα προσπαθήσει να φτιάξει κάτι δικό του, γι αυτό και οτιδήποτε ειπωθεί τούτη τη στιγμή, είναι ριψοκίνδυνο. Εξαίρεση προφανώς αποτελεί η περίπτωση του Νίκου Ζήση , ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπάμπεργκ και η επιστροφή του είναι τιο ιδανικό σενάριο για τον Δικέφαλο.

Κατ' τα άλλα, συμβόλαιο έχουν οι μικροί: Μωραΐτης, Τσαλμπουρης, Ρογκαβοπουλος και οι Σακοτα Γιαννοπουλος. Λογικά θα γυρίσει ο Αγραβάνης (είχε υπογραψει 3+2) και ίσως ο Χατζηδακης απο το Μαρούσι. Συμβόλαιο με buy out μόνο για ομάδα Euroleague έχει ο Λαρεντζακης. Οψιόν για την επόμενη σεζόν έχει και ο Τζέιμς.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ