ΑΕΚ

ΑΕΚ: Αγγαρεία, γκρίνια, ήττα

ΑΕΚ: Αγγαρεία, γκρίνια, ήττα

Η αγγαρεία των μικρών τελικών με το Περιστέρι Βίκος Cola, η χωρίς λόγο ένταση με τον Χάντερ και οι κενές ευκαιρίες στους μικρούς. Στην ΑΕΚ ξέρουν ότι το υπόλοιπο της σεζόν 2018/19 απλώς δεν έχει νόημα και το δείχνουν.

Η ΑΕΚ δεν έχει καμία όρεξη να αγωνιστεί στην σειρά των μικρών τελικών κόντρα στο Περιστέρι. Η ήττα στον πρώτο αγώνα μπορεί να ήρθε στον πόντο , αλλά ήταν φυσιολογική. Η γκρίνια που υπάρχει, το ίδιο. Η σεζόν δεν μπορεί να τελειώσει πιο γρήγορα.

Στην ΑΕΚ θα ήθελαν πάρα πολύ να ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν σήμερα (10/6) τον Παναθηναϊκό στον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών της Basket League, ωστόσο σε αυτή την θέση βρίσκεται ο Προμηθέας . Αντ' αυτού, η “Ένωση” βρίσκεται στους μικρούς τελικούς. Και στον 1ο αγώνα κόντρα στο Περιστέρι Βίκος Cola ήταν εμφανές ότι έκανε αγγαρεία.

Κακά τα ψέματα. Η σειρά των μικρών τελικών δεν έχει κανένα νόημα από την στιγμή που δεν δίνει κάποιο κίνητρο στις ομάδες. Το παραδέχθηκε και ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά το πρώτο παιχνίδι κι ας είχε νικήσει η ομάδα του. Η απογοήτευση από την αποτυχία πρόκρισης στους τελικούς, σε συνδυασμό με την έλλειψη κινήτρου είναι η απόλυτη συνταγή... αγγαρείας για τους “κιτρινόμαυρους”, αλλά και για το Περιστέρι Βίκος Cola. Κι ας έκαναν οι παίκτες των δύο ομάδων ό,τι μπορούσαν για να δώσουν νόημα σε ένα παιχνίδι που είναι πιο άβολο και από μία στιγμή που δύο φίλοι χαιρετιούνται σε ένα ασανσέρ μετά το τέλος μίας εξόδου και απλώς περιμένουν για 10 δευτερόλεπτα να κλείσει η πόρτα χωρίς να έχουν κάτι να πουν.

ΕΝΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΜΕ ΧΑΝΤΕΡ

Πιστή στις συνήθειές της βέβαια, η ΑΕΚ κατάφερε ακόμα και σε ένα παιχνίδι χωρίς νόημα να δημιουργήσει ένταση. Η δήλωση του Λούκα Μπάνκι ότι ο Βινς Χάντερ δεν χρησιμοποιήθηκε επειδή δεν εμφανίστηκε στην πρωινή προπόνηση και η πληροφορία που θέλει τον Αμερικανό απλώς να εμφανίστηκε με μερικά λεπτά καθυστέρηση επειδή έκανε θεραπεία – αφού εδώ και καιρό αγωνίζεται τραυματίας – ήρθε να δέσει το γλυκό.

ΑΕΚ: Αγγαρεία, γκρίνια, ήττα
EUROKINISSI

για να ολοκληρωθεί μία αποτυχημένη σεζόν και να έρθει η αποφόρτιση, στην “Ένωση” δημιουργήθηκε ένταση από το πουθενά με τον καλύτερο παίκτη της ομάδας. Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε παρεξήγηση στην περίπτωση του Αμερικανού, αλλά δεν ήταν ανάγκη να γίνει γνωστό στο... πανελλήνιο το πρόβλημα. Έγινε όμως και, έτσι απλά, στράβωσε ακόμα περισσότερο το κλίμα.

ΚΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ

Την ίδια στιγμή, οι φίλαθλοι της ΑΕΚ είδαν τους Δημήτρη Μωραϊτη και Νίκο Ρογκαβόπουλο να παίρνουν χρόνο συμμετοχής έπειτα από μήνες. Με την σεζόν να έχει ουσιαστικά τελειώσει, δύο από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της ΑΕΚ – αλλά και του ελληνικού μπάσκετ – παίρνουν... κάτι σαν ευκαιρίες στους ακροτελεύτιους αγώνες της χρονιάς.

ΑΕΚ: Αγγαρεία, γκρίνια, ήττα
EUROKINISSI

Στην ΑΕΚ οφείλουν να σκεφτούν σιγά-σιγά κάτι πολύ βασικό: Ως πότε θα περιμένουν απλώς να φτάσει... Ιούνιος για να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που έχουν επενδύσει; Βλέποντας τον Ζώη Καράμπελα να παίρνει σημαντικό χρόνο συμμετοχής στα 17 του χρόνια αλλά και τον 21χρονο Γιάννη Αγραβάνη (που ανήκει στην ΑΕΚ) να έχει θέση στο ροτέισον του Περιστερίου Βίκος Cola, δεν γίνεται να μην αναρωτηθεί κάποιος τι έχει πάει στραβά στην “Ένωση” στο θέμα της αξιοποίησης των ταλέντων της.

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι είναι δύσκολο να συνδυαστεί μία καλή πορεία με την αξιοποίηση νεαρών παικτών. Το Περιστέρι Βίκος Cola ωστόσο απέδειξε φέτος ότι όλα γίνονται, αρκεί να υπάρχει πλάνο. Δεν γίνεται ο Μωραϊτης να θεωρείται από τα 16 του χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην θέση του στην Ευρώπη και στα 20 του χρόνια να έχει παίξει ελάχιστα και να μπαίνει στον... πάγο από τον Φλεβάρη, όταν σχεδόν όλη την σεζόν δεν υπήρχε δεύτερος πόιντ γκαρντ λόγω των τραυματισμών του Βασίλη Ξανθόπουλου. Δεν γίνεται να μην υπάρχουν έστω σκόρπια λεπτά συμμετοχής για τον 18χρονο Ρογκαβόπουλο σε αγώνες μικρότερης σημασίας, ώστε να αποφορτιστούν και οι παίκτες που τράβηξαν κουπί όλη την σεζόν όπως οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Χάουαρντ Σαντ-Ρος, που έπαιζαν στα... κόκκινα.

ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ... ΧΘΕΣ

Η σεζόν 2018/19 ουσιαστικά έχει τελειώσει. Οι αγώνες με το Περιστέρι Βίκος Cola γίνονται για τυπικούς λόγους. Αυτό που οφείλουν να κάνουν στην ΑΕΚ από... χθες – ή μάλλον έπρεπε να κάνουν από την στιγμή που ήρθε ο αποκλεισμός από τον Προμηθέα – είναι το πλάνο της επόμενης μέρας. Να μπουν οι βάσεις, να αποφασιστεί ποιο είναι το πλάνο, ποιος θα είναι ο προπονητής .

ΑΕΚ: Αγγαρεία, γκρίνια, ήττα
EUROKINISSI

Όπως και να έχει, η ΑΕΚ έχει ακόμα μπροστά της από 2 έως 4 αγώνες μέχρι να αφήσει πίσω της την σεζόν 2018/19, που θα την βρει μεν με ένα ακόμα τρόπαιο στα χέρια (το Διηπειρωτικό), αλλά με κάποιο τρόπο την βρίσκει μερικά βήματα πίσω σε σχέση με πέρυσι. Το βασικό είναι να βγάλει για αρχή την... υποχρέωση με το Περιστέρι Βίκος Cola και ακολούθως να δει τι πρέπει να αλλάξει για να εμφανιστεί καλύτερη την επόμενη σεζόν.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ