FIBA WORLD CUP

Υπό έρευνα οι Παρθένοι Νήσοι για το ματς με την Βραζιλία που δεν έγινε ποτέ

Υπό έρευνα οι Παρθένοι Νήσοι για το ματς με την Βραζιλία που δεν έγινε ποτέ

Η FIBA θα ξεκινήσει έρευνα για την "αδυναμία" των Παρθένων Νήσων να ταξιδέψουν στην Βραζιλία για τον προγραμματισμένο αγώνα της Κυριακής.

Στο ελληνικό μπάσκετ η αδυναμία μιας ομάδας να "κατέβει" σε έναν αγώνα αποτελεί σύνηθες φαινόμενο. Σε αγώνες παγκοσμίου επιπέδου, πάντως, δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Γι αυτό το λόγο λοιπόν οι Παρθένοι Νήσοι έχουν μπει από χθες στο μικροσκόπιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, που όπως ενημέρωσε μέσω ανακοίνωσης, σκοπεύει να διεξάγει έρευνα για τη μη διεξαγωγή του χθεσινού αγώνα (16/9) στην Βραζιλία.

Η Ομοσπονδία των Παρθένων Νήσων ενημέρωσε την Κυριακή την FIBA ότι δεν μπορούσε να ταξιδέψει εγκαίρως στην Γκοϊάνια, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να κατακυρωθεί με σκορ 20-0 στην Βραζιλία. Η "σελεσάο" πήρε έτσι άκοπα τη νίκη στη μάχη που δίνει για να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μέσα από έναν όμιλο στον οποίον μάχονται ουσιαστικά τέσσερις ομάδες για τρεις θέσεις. Οι Παρθένοι Νήσοι, από την άλλη, έχουν τεθεί ουσιαστικά νοκ άουτ.

Όσον αφορά στον μοναδικό αγώνα της προκριματικής ζώνης της Αμερικής που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας, η Βενεζουέλα χρειάστηκε παράταση για να νικήσει την Δομινικανή Δημοκρατία 79-78 και να παραμείνει στην κορυφή του 6ου ομίλου.

6ος όμιλος

Βενεζουέλα - Δομινικανή Δημοκρατία 79-78 (Βάργκας 21 – Λιζ 25π., 7ρ.)

Βραζιλία - Παρθένοι Νήσοι 20-0 (ά.α.)

Η κατάταξη

1. Βενεζουέλα 7-1

2. Βραζιλία 6-2

3. Καναδάς 6-1

------------------------------------

4. Δομινικανή Δημοκρατία 5-3

5. Παρθένοι Νήσοι 2-6

6. Χιλή 1-6

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ