FIBA WORLD CUP

Βραζιλία - Τσεχία 71-93: Διαστημικό μπάσκετ η παρέα του Σατοράνσκι

Βραζιλία - Τσεχία 71-93: Διαστημικό μπάσκετ η παρέα του Σατοράνσκι
FIBA FIBA

Φοβερή και τρομερή η Τσεχία του Τόμας Σατοράνσκι, έκανε φύλλο και φτερό τη Βραζιλία και έδειξε πόσο πολύ θέλει να χωρέσει στην οκτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ποιος να το περίμενε ότι η -δίχως τον Γιαν Βέσελι- Τσεχία θα παρουσιάσει ένα τόσο εντυπωσιακό σύνολο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Με τον εκπληκτικό Τόμας Σατοράνσκι στον ρόλο του ηγέτη η ομάδα του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ διέλυσε τη Βραζιλία (93-71) και συνεχίζει με στόχο να χωρέσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης χωρίς ωστόσο να είναι ήδη εκεί. Η Σελεσάο από την άλλη, έκανε αποκαρδιωτική εμφάνιση και πλέον πρέπει να νικήσει τις ΗΠΑ για να προχωρήσει, με την ελπίδα ότι δεν θα βρεθεί σε τριπλή ισοβαθμία με την Ελλάδα και την Τσεχία καθώς σε αυτό το σενάριο είναι πιθανό να μείνει εκτός οκτάδας.

ΣΕΝΤΖΕΝ, ΚΙΝΑ: Χάρης Σταύρου

Ο Σατοράνσκι έκανε εμφάνιση βγαλμένη από σεμινάριο all-around παιχνιδιού, ο Μπάλβιν και ο Άουντα τον ακολούθησαν σε απόδοση και η Τσεχία έδειξε πως έχει το ταλέντο και την αποφασιστικότητα για να πετύχει φέτος κάτι σπουδαίο πραγματικά από το... πουθενά. Ασύνδετοι, χωρίς ενέργεια, χωρίς απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετώπισαν, οι Βραζιλιάνοι έκαναν πραγματικά τραγική εμφάνιση με τον Αλεκσάνταρ Πέτροβιτς να μη βρίσκει διακριθέντες και να βλέπει την ομάδα του να μπαίνει πλέον σε σοβαρές περιπέτειες όσον αγορά την πρόκριση στα προημιτελικά.

Αγωνία στις τάξεις της Τσεχίας υπάρχει για τον τραυματισμό του Μπλέικ Σιλμπ που γύρισε τον αστράγαλό του. Μένει να δούμε αν το διάστρεμμά του είναι ικανό να τον κρατήσει εκτός αγώνα τη Δευτέρα ή αν ο Αμερικανός φόργουορντ θα ξεπεράσει το πρόβλημα και θα παίξει κανονικά απέναντι στην Ελλάδα.

Ο MVP

Τόμας Σατοράνσκι, ο αυτοκράτορας! Σε τρομερή κατάσταση ο Τσέχος των Σικάγο Μπουλς, έπαιξε 28:22, σκόραρε 20 πόντους από 4/6 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 3/3 βολές, μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 9 ασίστ, έκλεψε τρεις μπάλες, έκοψε δύο σουτ, μόνο το παρκέ του Shenzhen Bay Sports Center δεν σκούπισε. Πληθωρικός, ψύχραιμος, αποφασιστικός, έκανε σχεδόν το τέλειο παιχνίδι και μένει να δούμε αν μπορεί να το επαναλάβει και απέναντι στη δική μας Εθνική το πρωί της Δευτέρας.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Με 6/18 σουτ έκλεισε η Βραζιλία το πρώτο δκάλεπτο, την ώρα που οι Τσέχοι μετρούσαν επτά ασίστ και κυριαρχούσαν στις δύο ρακέτες. Στο ημίχρονο η ομάδα του Σατοράνσκι (9/4/6) είχε 24 εκτελεσμένα δίποντα για εννέα τρίποντα και ουδείς Βραζιλιάνος είχε θετικό πρόσημο στην κατηγορία +/-. Δεν είχε άλλο ενδιαφέρον το ματς, στο δεύτερο μέρος η Σελεσάο δεν ήταν ανταγωνιστική και υποκλίθηκε στην ανωτερότητα των αντιπαλων της.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Εντυπωσιακά και πολύ συγκεντρωμένα ξεκίνησε η Τσεχία το ματς, με τον Σατοράνσκι να βρίσκει δημιουργίες και τον Μπάλβιν να κάνει καλή δουλειά στο μαρκάρισμα του Βαρεζά για το 6-12 στο έκτο λεπτό. Οι Βραζιλιάνοι αστόχησαν σε μερικές εύκολες προσπάθειες κοντά στο καλάθι, έμειναν όμως κοντά με τρίποντο του Μπαρμπόσα (16-18 στο 9') και έγιναν πιο δυναμικοί στο πίσω μέρος του γηπέδου όπου οι Τσέχοι είχαν εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Χουέρτας έδωσε σημαντικές λύσεις στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου στη Σελεσάο, ο Μπάλβιν ήταν όμως σε τρομερή κατάσταση επιθετικά και κράτησε τους Τσέχους μπροστά (22-26 στο 13'). Ηταν τρομερές οι επιθέσεις της παρέας του Σατοράνσκι που έκανε πράγματα και θαύματα, με τον Χρούμπαν να σκοράρει νέο μακρινό σουτ για το 28-35, τον Σιλμπ να τον μιμείται αμέσως μετά για το 28-38 και τον Άουντα να βάζει γκολ-φάουλ για το 28-41 στο 17'. Όλα πήγαιναν... δεξιά για τους παίκτες του Γκίνζμπουργκ, οι συνεργασίες τους ήταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ και το 32-45 του ημιχρόνου έμοιαζε και μικρό σύμφωνα με την εικόνα των δύο μονομάχων.

Ο καυτός Σατοράνσκι του πρώτου μέρους έβαλε πέντε πόντους στο ξεκίνημα του δεύτερου για το 34-50, ο Μπάλβιν συνέχισε να κυριαρχεί στη ρακέτα και ο Πέτροβιτς χρειάστηκε να ψάξει βαθιά στον πάγκο του για να βρει... ζωή. Οι Βραζιλιάνοι μείωσαν στους 13 (41-54) τρία λεπτά πριν βρει η τρίτη περίοδος, σε εκείνο το σημείο όμως ο "Σάτο" βγήκε ξανά μπροστά με τρίποντο και ο Μποχάτσικ έγραψε το 44-59 πριν ο Σιλμπ τραυματίσει τον αστράγαλό του αλλά φύγει έχοντας βάλει κι αυτός το λιθαράκι του για το 46-65 του δεκαλέπτου που πλέον δεν ανατρεπόταν.

Γνωρίζοντας, προφανώς τα σενάρια, οκ Τσέχοι δεν σήκωσαν το πόδι από το γκάζι, ο Μποχάτσικ έβαλε κι άλλο τρίποντο για το 46-68 και το σόου συνεχίστηκε με το κοινό να απολαμβάνει την έκπληξη (;) και να χαρίζει το χειροκρότημά του στην παρέα του Σατοράνσκι που έφτασε τη διαφορά και στην τριαντάρα για να πάρει άνετα, με έμφαση και με σπουδαίο μπάσκετ το αποτέλεσμα που χρειαζόταν.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Δεν γέμισε το Shenzhen Sports Bay Center, είχε όμως περίπου 10.000 θεατές. Αρένα 13.000, με τον κόσμος να επιλέξει την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Team USA.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λανζαρίνι, Ανάγια, Αουνκρόγκερς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-20, 32-45, 46-65, 71-93

ΒΡΑΖΙΛΙΑ(Πέτροβιτς): Μπαρμπόσα 11 (1), Μπενίτε 12 (3), Καμπόκλο 5 (1), Φελίτσιο 8, Γκαρσία 7 (1), Χουέρτας 11 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), Λουζάντα, Λουζ 6, Ματέους 2, Μαρκίνιος 7 (1), Βαρεζάο 2

ΤΣΕΧΙΑ(Γκίνζμπουργκ): Αούντα 14, Μπάλβιν 15 (11 ριμπάουντ), Μποχάτσικ 12 (1), Χρούμπαν 8 (1), Κριζ 6, Παλίζα, Πετέρκα 5 (1), Πούμπρλα 5 (1), Σατοράνσκι 20 (3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Σιλμπ 6 (1), Σιρίνα 2, Βιοράλ

Τα ομαδικά στατιστικά της Βραζιλίας: 19/40 δίποντα, 8/27 τρίποντα, 9/10 βολές, 28 ριμπάουντ, 21 ασίστ, 11 λάθη, 8 κλεψίματα, 1 κόψιμο

Τα ομαδικά στατιστικά της Τσεχίας: 28/44 δίποντα, 8/20 τρίποντα, 13/18 βολές, 39 ριμπάουντ, 25 ασίστ, 13 λάθη, 8 κλεψίματα, 5 κοψίματα

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Η Βραζιλία θα παίξει με την Team USA τη Δευτέρα (9/9 στις 15:30), ενώ η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Τσεχία τέσσερις ώρες νωρίτερα (9/9 στις 10:30).

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ