FIBA WORLD CUP

Βασιλόπουλος: "Σκέφτομαι ότι είμαι εδώ και ανατριχιάζω"

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΓΕΩΡΓΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FIBA.COM)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΓΕΩΡΓΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FIBA.COM) EUROKINISSI

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μίλησε για την... ανατριχίλα που νιώθει ως μέλος της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, δεδομένου ότι είναι ο μοναδικός που βρισκόταν επίσης στη Σαϊτάμα το 2006.

Η Εθνική Ανδρών προπονήθηκε το απόγευμα στη Ναντζίνγκ, με τον Κώστα Σλούκα να γυμνάζεται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Δύο μέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την Ελλάδα (την Κυριακή στις 15:00 το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βλέπει τα προβλήματα να εξαφανίζονται, έχοντας ήδη στο μυαλό την πρώτη νίκη στη διοργάνωση.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μίλησε στους δημοσιογράφους για την παρουσία του στην Κίνα, μετά από όσα -δύσκολα- πέρασε στην καριέρα του, με τους συνεχόμενους τραυματισμούς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ: ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

" Μετά το όνειρο της παρουσίας μου εδώ, το επόμενο είναι πιο... πεζό. Είναι να πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι, να νικήσουμε για αρχή το Μαυροβούνιο για να φύγει το άγχος της πρεμιέρας. Από 'κει και πέρα, θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι σε κάθε αγώνα. Είναι περίεργο, πάντα νιώθεις έτοιμος, αλλά ρεαλιστικά αν δεν περάσει το πρώτο ματς δεν μπορείς να το προσδιορίσεις, Πάντα πριν από αυτό υπάρχει άγχος, πίεση. Θεωρώ ότι είμαστε στο 80%, όχι ακόμα στο καλύτερο σημείο" δήλωσε αρχικά ο φόργουορντ της Εθνικής Ανδρών, πριν ερωτηθεί για την επιστροφή του Κώστα Σλούκα στις προπονήσεις:

" Σίγουρα είναι σημαντική η προσθήκη του Σλούκα, ο οποίος όμως είναι ακόμα ταλαιπωρημένος, έχασε μέρες προπονήσεων, έκανε ένα μεγάλο ταξίδι και ήρθε κατευθείαν στο γήπεδο. Είναι και περίεργο σημείο η γάμπα, ειδικά για έναν παίκτη σαν τον Κώστα που έχει μάθει να παίζει πολύ με την έκρηξη, ελπίζω σύντομα να μην τον απασχολεί καθόλου μέσα στο παιχνίδι".

Παρεμπιπτόντως, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είναι ο μοναδικός από τους παίκτες που έχει ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στη διάθεσή του, που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας πριν από δεκατρία χρόνια. Τότε που η "γαλανόλευκη" κέρδισε την Team USA και πανηγύρισε την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στη Σαϊτάμα. " Είναι κάτι απίστευτο, το σκέφτομαι ότι είμαι πάλι εδώ και ανατριχιάζω. Το περίμενα όμως, το ήθελα πάρα πολύ, πάλεψα γι' αυτό. Ηταν ο μόνος στόχος που είχα, το κρυφό όνειρο όλο αυτόν τον καιρό και πραγματικά χαίρομαι που μου δόθηκε αυτή η δυνατότητα" παραδέχθηκε, πριν καταλήξει, αναφερόμενος στην τεράστια εμπειρία που θα ζήσουν αυτός και οι συμπαίκτες του στην Κίνα τις επόμενες ημέρες:

" Αν έχω κάτι λόγω εμπειρίας να πω στα παιδιά, είναι ότι ο χαρακτήρας μιας ομάδας χτίζεται μέσα από τον τρόπο που δουλεύεις κάθε μέρα. Δεν γίνεται να μπεις σε ένα παιχνίδι και να πατήσει ένα κουμπί για να είσαι όπως πρέπει και να πάρεις αυτό που θέλεις. Από την πρώτη μέρα της δουλειάς, από τότε που μαζευτήκαμε 18 παίκτες, μαθαίνεις να δουλεύεις σωστά, για να φτάσεις κάποια στιγμή στο κατάλληλο σημείο".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ