FIBA WORLD CUP

Βαρεζάο: "Γελάστε εσείς, εμείς θέλουμε το τρόπαιο"

Βαρεζάο: "Γελάστε εσείς, εμείς θέλουμε το τρόπαιο"

Μία μέρα πριν αντιμετωπίσει την Ελλάδα, ο Άντερσον Βαρεζάο μίλησε στο Sport24.gr, συμφώνησε με τον Μπρούνο Καμπόκλο και αποκάλυψε και το ταξίδι που έκανε πρόσφατα στη χώρα μας.

Μία μέρα πριν αντιμετωπίσει την Ελλάδα, στο ματς που όλα δείχνουν ότι θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου , ο Άντερσον Βαρεζάο προπονήθηκε στα… κόκκινα. Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει για εκείνον, μπορεί σε λίγες εβδομάδες να κλείνει τα 37, όμως ο Βραζιλιάνος σέντερ συνεχίζει να παίζει σε υψηλό επίπεδο και έχει μάλιστα και φιλοδοξίες όπως θα διαβάσετε στη συνέντευξή του στο Sport24.gr λίγα λεπτά μετά από το φινάλε του προγράμματος της ομάδας του.

ΝΑΝΤΖΙΝΓΚ, ΚΙΝΑ: Χάρης Σταύρου

NBAer από το 2004 έως το 2017, αποδέχθηκε το δαχτυλίδι πρωταθλητή που του έδωσαν οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς το 2017 αν και έπαιξε ελάχιστα μαζί τους, είναι πλέον μέλος της Φλαμένγκο και παραμένει ο καλός ψηλός της εθνικής ομάδας της χώρας του. Πόσο έτοιμος είναι όμως για να αντιμετωπίσει την πολύ δυνατή και γεμάτη Ελλάδα; Όπως μας είπε, είναι πάντα έτοιμος και δεν αισθάνεται και τόσο μεγάλος, όσο λέει η ταυτότητά του και ο κόσμος.

" Ξέρουμε πόσο καλή είναι η Ελλάδα. Είναι ομάδα, παίζει καλό μπάσκετ, είναι ένας πολύ σκληρός αντίπαλος, αλλά είμαστε καλά προετοιμασμένοι όχι μόνο για εκείνους, αλλά για όλο το τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου" μας εξήγησε και συνέχισε: " Όσο καλός και αν είσαι, οφείλεις να το δείχνεις στο παρκέ. Το σίγουρο είναι ότι εμείς ανυπομονούμε για το αυριανό παιχνίδι, με την ελπίδα να γίνει όντως ένα καλό ματς"

Οι Βραζιλιάνοι, υπό τις οδηγίες του Αλεκσάνταρ Πέτροβιτς, έχουν σίγουρα ξεψαχνίσει το παιχνίδι της Εθνικής. Το παραδέχεται και ο Βαρεζάο: " Είναι συνολικά καλή ομάδα. Δεν θα σας πω τι έχουμε ετοιμάσει για εκείνους, να είστε όμως σίγουροι ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Εχουμε δουλέψει όπως πρέπει γι’ αυτόν τον αγώνα και γι’ αυτόν τον αντίπαλο και ελπίζω ότι θα λειτουργήσει σωστά αυτό το πλάνο για να πάρουμε τη νίκη".

Όπως όλοι στην Κίνα, έτσι και ο βετεράνος σέντερ ξεκαθαρίζει ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο " είναι ο απόλυτος αστέρας του τουρνουά. Είναι αυτός για τον οποίο γεμίζει το γήπεδο ή έστω, ένας από αυτούς, ο σημαντικότερος όμως. Είδατε ότι το προχθεσινό σας παιχνίδι ήταν sold out. Ηταν ο MVP, είναι ό,τι πιο καυτό υπάρχει εκεί έξω αυτή τη στιγμή. Όλοι θέλουν να βρίσκονται γύρω του. Εκανε φοβερή σεζόν πέρυσι, αλλά όπως σας είπα και προηγουμένως, αν κάνουμε αύριο ένα καλό ματς, μπορούμε να κερδίσουμε".

Μία μέρα μετά την ατάκα του Μπρούνο Καμπόκλο στο Sport24.gr , ο Άντερσον Βαρεζάο είπε και εκείνος ότι όντως η Βραζιλία ονειρεύεται το τρόπαιο: " Εχουμε ένα καλό μείγμα νεαρών και βετεράνων παικτών, αλλά… Ξέρεις τι, όλοι συνεχίζουν να μου εξηγούν ότι είμαστε η πιο γερασμένη ομάδα αυτής της διοργάνωσης και τους πιστεύω, όμως τι σημασία έχει ο μέσος όρος ηλικίας αν εσύ αισθάνεσαι καλά; Για να ξέρετε, εμείς μεταξύ μας δεν σκεφτόμαστε καν ότι είμαστε… γέροι. Αν αύριο παίξουμε με τον τρόπο που ξέρουμε και σύμφωνα με το πλάνο που έχουμε προετοιμάσει, τότε θα έχουμε τύχη. Όταν μπαίνεις σε μια διοργάνωση, οφείλεις να στοχεύεις στην κορυφή και το τρόπαιο. Ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο, η αλήθεια είναι ότι πολλοί γελούν όταν ακούν πως αυτός είναι ο στόχος μας. Εμείς προετοιμαζόμαστε, πιστεύουμε σε εμάς και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".

Κλείνοντας, ο Βαρεζάο μας είπε πως " ήρθα πέρυσι στην Αθήνα για τον γάμο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ήταν εκπληκτική, πέρασα πραγματικά πολύ όμορφα. Δεν ήταν η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα, είχα έρθει με τη Μπαρτσελόνα όταν παίξαμε με τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό. Ήταν όμως η πρώτη φορά που ήρθα για διασκέδαση, πήγαμε και στη Σαντορίνη και ήταν μια απίθανη εμπειρία".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ