FIBA WORLD CUP

Τζόρτζεβιτς: "Καμία πρόθεση να ειρωνευτώ τις ΗΠΑ"

Τζόρτζεβιτς: "Καμία πρόθεση να ειρωνευτώ τις ΗΠΑ"
FIBA

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ρωτήθηκε για την περιβόητη δήλωση "ο Θεός μαζί τους" για τους Αμερικανούς, όπου απάντησε πως δεν είχε σκοπό να θίξει την ομάδα τους αντιπάλους του, παρά μόνο να ενθαρρύνει τους παίκτες του.

Στη συνέντευξη Τύπου που διαδέχτηκε το Σερβία-ΗΠΑ, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αναφέρθηκε και στην ατάκα του για τους Αμερικανούς πριν αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ξεκαθαρίζοντας την πρόθεσή του.

Ο "Σάλε" είπε πως δεν είχε πρόθεση να δείξει ασέβεια προς τους Αμερικανούς, αλλά μόνο να τονώσει το ηθικό των παικτών του!: "Ήμουν καλεσμένος σε μία τηλεοπτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης. Αν αφαιρέσετε την "ειρωνεία" μου από τα όπλα μου ως προπονητή, τότε δεν έχω πολλά να μου μένουν. Αυτό το σχόλιο δεν ήταν για να ειρωνευτώ τις ΗΠΑ ούτε για να δείξω ασέβεια. Το μόνο που ήθελα ήταν να να ενθαρρύνω τους παίκτες μου, να νιώσουν αυτοπεποίθηση και ασφάλεια. Να στείλω ένα μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς μού έκανε ένα πολύ καλό σχόλιο στο τέλος του αγώνα. Παίξαμε αυτό το παιχνίδι αλλά έπρεπε να παιξουμε για κάτι άλλο. Κάθε ανταγωνιστής είναι ελεύθερος να εκφράσει τη γνώμη του, εμείς απλά θέλαμε να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε και το κάναμε απέναντι στις ΗΠΑ".

Αναφορικά με την εξέλιξη του αγώνα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Σέρβων είπε: "Είχαμε καλή αντίδραση, περήφανη αντίδραση, κοιμηθήκαμε στα κρεβάτια μας για μερικές νύχτες μας βοήθησε, οργανώσαμε τα ματς βοήθησε, γιατί προηγουμένως όλο ταξιδεύαμε και αυτό δεν μας βοηθούσε. Πιστεύω ότι τα παιδιά βγήκαν σήμερα στο παρκέ με την επιθυμία να ανταγωνιστούν, να παίξουν ένα καλό ματς μετά από μία κακή ήττα. Παίξαμε σαν ομάδα, είχαμε κίνητρο, δείξαμε ότι είμαστε μαζί όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουμε. Θέλαμε να πάμε την ομάδα μας στα μετάλλια, αλλά έστω σήμερα παίξαμε με αυτόν τον τρόπο. Αρχίσαμε το παιχνίδι πολύ καλά, ήμασταν εύστοχοι, η Αμερική είχε μία άσχημη ήττα, ίσως ήταν επηρεασμένη αλλά έπαιξε κι αυτή πολύ περήφανα. Εμείς βρήκαμε τα σουτ, βρήκαμε το inside game, κάναμε καλή προσπάθεια. Είναι μία πολύ καλή νίκη, δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε και τιμήσαμε τη διοργάνωση μέχρι τέλους".

Μίσιτς: "Θέλαμε τελικό, αλλά αυτά συμβαίνουν"

Νωρίτερα, εκ μέρους των παικτών είχε τοποθετηθεί και ο Βασίλιε Μίσιτς , λέγοντας: "Συγχαρητήρια στους αντιπάλους για το καλό ματς, αλλά και τους συμπαίκτες μου, είχαμε κίνητρο για σήμερα για να επιστρέψουμε και να παίξουμε για την περηφάνια μας. Παίξαμε δυνατά, κερδίσαμε και αξίζαμε αυτή τη νίκη".

Όσο για το αν αυτό θα έπρεπε να είναι το ζευγάρι του τελικού, ο άσος της Εφές Αναντολού: "Πριν τη διοργάνωση πολλοί πίστευαν ότι θα μας δουν στον τελικό με τις ΗΠΑ και πιστεύω ότι με την ποιότητα που έχουμε θα μπορούσαμε να είμαστε εκεί, αλλά παίξαμε με την Αργεντινή και χάσαμε και εκείνοι είχαν μία σκληρή ήττα από τη Γαλλία. Αμφότεροι είχαμε σπουδαίες προσδοκίες, αυτό είναι φυσιολογικό στη δουλειά μας, μερικές φορές κερδίζεις, μερικές χάνεις, έτσι γίνεται”.

Photo Credits: FIBA

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ