FIBA WORLD CUP

Τζόρτζεβιτς: "Είχαμε καλό αμυντικό τρανζίσιον"

Serbia head coach Sasha Djordjevic stands on the sidelines during the men's gold medal basketball game against the United States at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Sunday, Aug. 21, 2016. (AP Photo/Matt York)
Serbia head coach Sasha Djordjevic stands on the sidelines during the men's gold medal basketball game against the United States at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Sunday, Aug. 21, 2016. (AP Photo/Matt York) AP PHOTO/MATT YORK

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αναφέρθηκε στο τι έκανε η ομάδα του στο παρκέ του ΟΑΚΑ και κατάφερε να νικήσει την Εθνική μας ομάδα στην παράταση με 85-80 για την 3η και τελευταία ημέρα του τουρνουά Ακρόπολις.

Η Σερβία πήρε την πρώτη θέση στο τουρνουά Ακρόπολις, κάνοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Χθες βράδυ (18/8), κατάφερε να νικήσει στην παράταση την Εθνική μας με 85-80, κάνοντας βέβαια τα εύκολα δύσκολα, μιας και προηγήθηκε με 72-64 λίγο πριν το φινάλε, αλλά με ένα σερί 8-0 και τρίποντο του Θανάση Αντετοκούνμπο λίγο πριν το τέλος η γαλανόλευκη έστειλε το παιχνίδι στο εξτρά πεντάλεπτο.

Ικανοποιημένος από την ομάδα του, ειδικά από την άμυνα στο τρανζίσιον, εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας, Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Δείξαμε ποιότητα και καλή τακτική σαν ομάδα, ειδικά από το δεύτερο ημίχρονο και μετά. Στην αρχή ψαχνόμασταν λίγο, αλλά στη συνέχεια βρήκαμε λύσεις και κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα, κάτι που είναι απαραίτητο απέναντι σε μια τόσο επιθετική ομάδα που παίζει στα όρια του φάουλ, ειδικά στην έδρα της. Θα πρέπει να παίζουμε με ακόμη περισσότερη τόλμη και ταχύτητα.

Το κλειδί ήταν ότι είχαμε καλό αμυντικό τρανζίσιον και δεν επιτρέψαμε στην Ελλάδα να πάρει πολλούς πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, όπου είναι πολύ καλή. Πιστεύω πως μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα, καθώς μας έλειψαν κάποιοι παίκτες από το ροτέισον. Πάντως σε κάθε περίπτωση ήταν ένα πολύ δυνατό και χρήσιμο τουρνουά".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ