FIBA WORLD CUP

Team USA: Ξεκίνησε την προετοιμασία της με 16 παίκτες

San Antonio Spurs' Gregg Popovich in action during an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers, Wednesday, Jan. 23, 2019, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum)
San Antonio Spurs' Gregg Popovich in action during an NBA basketball game against the Philadelphia 76ers, Wednesday, Jan. 23, 2019, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum) AP

Με 16 παίκτες και με μια δεύτερη "δεξαμενή" ξεκίνησε την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας η Team USA. Δείτε ποιοι βρίσκονται στη διάθεση του Γκρεγκ Πόποβιτς, αλλά και το πρόγραμμα των φιλικών των Αμερικανών.

Την πρώτη της προπόνηση εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας έκανε το βραδυ της Δευτέρας (5/8) η Team USA, υπό τις οδηγίες του Γκρεγκ Πόποβιτς που έχει 16 αθλητές στη διάθεσή του.

Ο προπονητής των Σαν Αντόνιο Σπερς είδε δεκάδες αθλητές να γυρίζουν την πλάτη στην εθνική ομαδα των ΗΠΑ (Μοντρέζλ Χάρελ, Μπράντλι Μπιλ, Αντονι Ντέιβις, Έρικ Γκόρντον, Τζέιμς Χάρντεν, Κέβιν Λοβ, Ντέιμιαν Λίλαρντ, Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, Τομπάιας Χάρις, Πολ Μίλσαπ, Τζέι Τζέι Ρέντικ, Ζάιον Γουίλιαμσον, Τζούλιους Ραντλ, Αντρέ Ντράμοντ κλήθηκαν και αρνήθηκαν, ενώ εκτός συζήτησης έμειναν αθλητές όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ, ο Στέφεν Κάρι, ο ΝτεΜάρκους Κάζινς, ο Πολ Τζορτζ, ο Κουάι Λέοναρντ), παρόλα αυτά δεν μπορεί να στοχεύει σε κάτι λιγότερο από την πρώτη θέση και την κατάκτηση του τροπαίου στο Πεκίνο όπου θα διεξαχθεί ο τελικός στις 15/9.

Αυτή τη στιγμή, στη διάθεση του Πόποβιτς βρίσκονται οι εξής αθλητές: Μάρκους Σμαρτ, Θάντιους Γιανγκ, Τζέιλεν Μπράουν, Μέισον Πλάμλι, Χάρισον Μπαρνς, Μπαμ Αντεμπάγιο, Κάιλ Κούζμα, Μπρουκ Λόπεζ, Κάιλ Λάουρι, Κρις Μίντλετον, Ντόνοβαν Μίτσελ, Τζέισον Τέιτουμ, Πι Τζέι Τάκερ, Μάιλς Τέρνερ, Κέμπα Γουόκερ, Ντι' Άαρον Φοξ. Ο Φοξ, μάλιστα πήρε σήμερα προαγωγή από το ρόστερ της Select Team, στην οποία βρίσκονται οι Τζάρετ Άλεν, Μάρβιν Μπάγκλι, Μάικαλ Μπρίτζες, Τζέιλεν Μπράνσον, Τζον Κόλινς, Πατ Κόνακτον, Τόρι Κρεγκ, Τζο Χάρις, Τζόναθαν Άιζακ, Τζάρεν Τζάκσον, Μίτσελ Ρόμπινσον, Ντέρικ Γουάιτ, Τρέι Γιανγκ.

Team USA και Select Team θα προπονηθούν στο γήπεδο του Πανεπιστημίου UNLV, στο Λας Βέγκας, έως τις 8 Αυγούστου ενώ στις 9/8 θα γίνει το εσωτερικό διπλό. Στη συνέχεια οι Αμερικανοί θα ξεκουραστούν έως τις 12/8 και στις 13 θα βρεθούν στις προπονητικές εγκαταστάσεις των Λος Άντζελες Λέικερς όπου θα δουλέψουν μέχρι τις 15/8. Στις 16 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί το φιλικό με την Ισπανία στο Honda Center του Άναχαϊμ, πριν η αποστολή αναχωρήσει για τη Μελβούρνη όπου θα προπονηθεί από τις 19 έως τις 21 του μήνα.

Στις 22 Αυγούστου η Team USA θα παίξει με την Αυστραλία στο Marvel Stadium της Μελβούρνης, ενώ οι δύο ομάδες θα δώσουν και δεύτερο φιλικό ματς στις 24/8. Ο Πόποβιτς θα προπονήσει στις 25/8 τους παίκτες του στο Σίδνεϊ και μία μέρα μετά θα τους δει απέναντι στον Καναδά στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας πριν η ομάδα πατήσει στις 29/8 σε κινεζικό έδαφος και συγκεκριμένα στην Σανγκάη.

Στη φάση των ομίλων η Team USA θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Τσεχία που δεν θα έχει στη σύνθεσή της τον Γιαν Βέσελι (1/9), την Τουρκία (3/9) και την Ιαπωνία (5/9), ενώ στη δεύτερη φάση αναμένεται να βρει απέναντί της και την Ελλάδα που αν όλα πάνε καλά θα προκριθεί από τον όμιλό της στον οποίο συμμετέχουν επίσης το Μαυροβούνιο, η Βραζιλία και η Νέα Ζηλανδία.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ