FIBA WORLD CUP

Σβεντ: "Μας ασκείται πίεση να επιλέξουμε μεταξύ των ομάδων και των εθνικών"

Σβεντ: "Μας ασκείται πίεση να επιλέξουμε μεταξύ των ομάδων και των εθνικών"
AP PHOTO/LEFTERIS PITARAKIS

Ο Αλεξέι Σβεντ σημείωσε στην δύσκολη θέση που έχουν βρεθεί οι παίκτες εξαιτίας της κόντρας της EuroLeague με την FIBA, ενώ αναφέρθηκε και στην πίεση που τους ασκείται.

Ο Αλεξέι Σβεντ ήταν ένας από τους παίκτες που πήραν απουσία από τα τρία πρώτα "παράθυρα" των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, αλλά έδωσε το "παρών" στα παιχνίδια με την Τσεχία και την Βουλγαρία για για την 1η και την 2η αγωνιστική της β' φάσης.

Ο 30χρονος σούπερ σταρ της Χίμκι εξέφρασε την επιθυμία του για να βοηθάει την εθνική ομάδα της χώρα του, αλλά παράλληλα τόνισε και την δύσκολη θέση που έχουν βρεθεί οι παίκτες εξαιτίας της διαμάχης της EuroLeague με την FIBA.

"Όταν δεν είμαι τραυματίας ή δεν έχω παιχνίδι την ίδια ημέρα (σ.σ. γέλια), πάντα προσπαθώ να παίζω στην εθνική ομάδα. Είμαι ευτυχής κάθε φορά που βρίσκομαι με τα υπόλοιπα παιδιά. Βρισκόμαστε κατά την διάρκεια της σεζόν, αλλά μαζευόμασταν (σ.σ. για την εθνική) μία φορά τον χρόνο. Τώρα, υπάρχουν τα παράθυρα, αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να αγωνιστώ σε αυτά κατά την διάρκεια της σεζόν".

Επίσης, ρωτήθηκε για το αν θα αγωνιστεί στις αναμετρήσεις με την Φινλανδία (30/11) και την Τσεχία (3/12), καθώς στις 30 Νοεμβρίου η Χίμκι θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό για την 10η αγωνιστική της EuroLeague: "Απολαμβάνω να παίζω για την εθνική ομάδα, όσο και για το κλαμπ μου, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα αποφασίσω. Θα το σκεφτούμε με την ομάδα και την ηγεσία της Χίμκι και θα επικοινωνήσουμε με την ομάδα. Έχουμε βρεθεί σε μία θέση που μας ασκείται πίεση να επιλέξουμε μεταξύ της ομάδα μας και της εθνικής. Και δεν έπρεπε να είναι έτσι".

Ο Αλεξέι Σβεντ σημείωσε το δίλημμα καλούνται να... απαντήσουν οι παίκτες, ενώ πριν από λίγες ημέρες ο Άρτεμ Πούστοβι με γραπτή του δήλωση είχε ενημερώσει για το "απαγορευτικό" που του έβαλε η Μπαρτσελόνα για την συμμετοχή του στο τέταρτο "παράθυρο".

AP Photo/Lefteris Pitarakis

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ