FIBA WORLD CUP

Στην Κίνα οι Λιθουανοί με "ήρωα" τον Καλνιέτις και πολύ καλό τον Λεκαβίτσιους!

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - PANATHINAIKOS / ËÅÊÁÂÉÔÓÉÏÕÓ(Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - PANATHINAIKOS / ËÅÊÁÂÉÔÓÉÏÕÓ(Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων με την φανέλα της Εθνικής Λιθουανίας στη νίκη επί της Ολλανδίας (95-92), που την έστειλε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (VIDEOS).

Η αποστολή επιτεύχθηκε για την Λιθουανία. Έστω κι αν χρειάστηκε να επιβιώσει από ένα συγκλονιστικό ματς-θρίλερ με την Ολλανδία, την οποία κατέβαλε με 95-92 ύστερα από δύο παρατάσεις, παραμένοντας έτσι αήττητη για όγδοο παιχνίδι στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι με τη νίκη αυτή η ομάδα του Νταΐνιους Αντομάιτις έγινε η τέταρτη ευρωπαϊκή (μετά τις Ελλάδα, Γερμανία και Τσεχία) που σφράγισε το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Λούκας Λεκαβίτσιους έκανε ατομικό ρεκόρ με την φανέλα της Εθνικής Λιθουανίας. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού πέτυχε 14 πόντους με 2/8 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 4/4 βολές, ενώ είχε ακόμα 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 23'01'' συμμετοχής. Ο "ήρωας" των Λιθουανών ήταν πάντως ο Μάντας Καλνιέτις (21 πόντοι, 5 ασίστ), ο οποίος ευστόχησε στο νικητήριο τρίποντο 4,6'' πριν από τη λήξη, κάνοντας το σκορ 95-92.

Προηγήθηκε με +14 στο 36' η Λιθουανία!

Κι όμως, η Λιθουανία έδειχνε έτοιμη να "καθαρίσει" το ματς στα μέσα της τέταρτης περιόδου, όταν έκανε ένα σερί 13-0 και ξέφυγε με 73-59 στο 36'. Κάπου εκεί όμως η ομάδα του Αντομάιτις υπέστη μπλακ-άουτ. Η Ολλανδία "έτρεξε" ένα σερί 12-0 στα επόμενα τέσσερα λεπτά και κατόρθωσε να στείλει το ματς στην παράταση, με τον Σαρλόν Κλουφ (πρώην παίκτη του Ρεθύμνου) να κλέβει την μπάλα μέσα από τα χέρια του Κουζμίνσκας και να καρφώνει με 7,6'' να απομένουν, κάνοντας το σκορ 75-75. Το λέι-απ της νίκης που επιχείρησε ο Λεκαβίτσιους δεν βρήκε στόχο και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, εκεί όπου το "θρίλερ" είχε και συνέχεια.

Ο Ζελιόνις έδωσε το προβάδισμα με 84-82 στην Λιθουανία στα 12'' με 2/2 βολές αλλά ο Γιανίκ Φράνκε (πρώην παίκτης της ΑΕΚ και του Προμηθέα Πάτρας) ισοφάρισε αμέσως, στέλνοντας το ματς και σε δεύτερη παράταση! Τρίτη δεν υπήρξε. Φρόντισε γι αυτό ο Μάντας Καλνιέτις, ο οποίος ευστόχησε σε τρίποντο με 4,6'' να απομένουν και χάρισε στους Λιθουανούς τη νίκη-πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 39-39, 57-55, 75-75 (κ.α.), 84-84 (1η παρ.), 95-92.

Δείτε το σουτ του Καλνιέτις και πως πήγε το ματς στην πρώτη παράταση:





TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ