FIBA WORLD CUP

ΗΠΑ - Βραζιλία 89-73: Οι ΗΠΑ έστειλαν την Τσεχία στους "8"

ΗΠΑ - Βραζιλία 89-73: Οι ΗΠΑ έστειλαν την Τσεχία στους "8"
FIBA

Οι ΗΠΑ επικράτησαν της Βραζιλίας (89-73) και... έστειλαν την Τσεχία στους "8" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πολλά τα νεύρα στον πάγκο της "σελεσάο". Αποβλήθηκε ο Άτσο Πέτροβιτς.

Οι ΗΠΑ έκαναν αυτό που περίμεναν όλοι: κέρδισαν τη Βραζιλία (89-73) και έστειλαν την Τσεχία στους "8" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς, που συνεχίζει αήττητη στη διοργάνωση, εξασφάλισε παράλληλα την πρωτιά στον όμιλο, γεγονός που φέρνει τη Γαλλία στον δρόμο της, για το πρώτο νοκ άουτ.

Η κρισιμότητα του αγώνα και η (αθλητική) ένταση που υπήρχε στο παρκέ μεταφράστηκαν σε πολλά νεύρα από τους παίκτες των δύο ομάδων (και δη αυτών της Βραζιλίας), όπως επίσης στην αποβολή του Άτσο Πέτροβιτς στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Ο προπονητής της "σελεσάο" χρεώθηκε με δύο τεχνικές ποινές σε διάστημα πέντε αγωνιστικών λεπτών, ξέσπασε σε βάρος των διαιτητών και υποχρεώθηκε να δει από τα αποδυτήρια τον αποκλεισμό της ομάδας του από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η τελική εικόνα του ομίλου:

1. ΗΠΑ 5-0

2. Τσεχία 3-2

3. Ελλάδα 3-2

4. Βραζιλία 3-2

O MVP

Ο Μάιλς Τέρνερ κυριάρχησε στις δύο ρακέτες, κάνοντας ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στα 20'41'' που αγωνίστηκε. Διάστημα στο οποίο πρόλαβε να "γράψει" 16 πόντους (με 8/11 δίποντα), 8 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Παρεμπιπτόντως ήταν κι η αιτία για να "εκραγεί" ο Άτσο Πέτροβιτς στον βραζιλιάνικο πάγκο, αφού η δική του παρέμβαση σε λέι απ του Άντερσον Βαρεζάο δεν δόθηκε φάουλ από τους διαιτητές.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Με εξαίρεση τον Άντερσον Βαρεζάο (14 πόντοι), οι ψηλοί της Βραζιλίας απογοήτευσαν. Δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να δημιουργήσουν προβλήματα στην αμερικανική άμυνα, η οποία βαλλόταν μόνο από τους περιφερειακούς της Βραζιλίας. Από την άλλη, η επίθεση των ΗΠΑ ήταν πιο ισορροπημένη, με τον Γκρεγκ Πόποβιτς να παίρνει διψήφιο αριθμό πόντων από τέσσερις παίκτες, με τον Μάιλς Τέρνερ (16) και τον Κέμπα Γουόκερ (16) να ηγούνται.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Για ένα ημίχρονο, η Βραζιλία ήταν πολύ ανταγωνιστική. Κυρίως γιατί υπήρχε ακόμη βενζίνη στο ντεπόζιτό της, την ώρα που ο Άτσο Πέτροβιτς εξέθετε τους παίκτες του με την αποβολή του στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Η "σελεσάο" πήρε πολλά από τον Βίτορ Μπενίτε (για πρώτη φορά στη διοργάνωση), την ώρα που ο Άντερσον Βαρεζάο πάλευε μόνος του με τα θηρία των ΗΠΑ. Το +4 της ανάπαυλας έδινε ελπίδες στη Βραζιλία για τη νίκη - πρόκριση, αγχώνοντας παράλληλα την Τσεχία που παρακολουθούσε τις εξελίξεις.

Σταδιακά πάντως, οι παίκτες του Γκρεγκ Πόποβιτς άρχισαν να επιβάλλουν πλήρως τον ρυθμό τους. Αφενός γιατί βελτίωναν την απόδοσή τους σε άμυνα και επίθεση, αφετέρου εκμεταλλευόμενοι την κούραση των πιο "βαριών χαρτιών" της Βραζιλίας. Κι ας συνέχιζαν να σκοράρουν ο Βίτορ Μπενίτε με τον Λεάντρο Μπαρμπόσα, τα κουκιά ήταν μετρημένα για τη βραζιλιανική ομάδα.

Η νίκη για την Team USA κρίθηκε επί της ουσίας στις αρχές της τελευταίας περιόδου, οπότε κι η διαφορά πήγε στο +15. Έκτοτε, δεν δόθηκαν άλλα περιθώρια για ελπίδες στη Βραζιλία, η οποία ηττήθηκε απολύτως φυσιολογικά (89-73), για να αποχαιρετήσει -όπως κι η Ελλάδα- τη διοργάνωση.

Από την άλλη, οι ΗΠΑ συνεχίζουν ούσες αήττητες στην Κίνα, με τη Γαλλία να αποτελεί το επόμενο (και πιο) δύσκολο εμπόδιό τους.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 43-39, 67-56, 89-73.

ΗΠΑ (Πόποβιτς): Μπαρνς 10 (1), Μπράουν 11 (1 τρίποντο, 3 κλεψίματα), Μίντλετον 9 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Μίτσελ 6 (6 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Γουάιτ 4, Χάρις 8 (2), Λόπεζ, Σμαρτ 9 (1), Τέρνερ 16 (8/11 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Γουόκερ 16 (2 τρίποντα, 5 ασίστ).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Πέτροβιτς): Μπαρμπόσα 14, Μπενίτε 21 (4/5 τρίποντα, 7/8 βολές), Χουέρτας 7 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Σόουζα 4, Βαρεζάο 14 (7/10 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Καμπόκλο 6, Φελίσιο, Γκαρσία 5, Λουζάντα, Λουζ 2.

Ομαδικά στατιστικά - ΗΠΑ: 28/44 δίποντα, 8/25 τρίποντα, 9/11 βολές, 37 ριμπάουντ (29 αμυντικά - 8 επιθετικά), 21 ασίστ, 10 λάθη, 11 κλεψίματα, 2 κοψίματα.

Ομαδικά στατιστικά - Βραζιλία: 23/46 δίποντα, 5/19 τρίποντα, 12/14 βολές, 34 ριμπάουντ (25 αμυντικά - 9 επιθετικά), 12 ασίστ, 15 λάθη, 7 κλεψίματα, 2 κοψίματα.

Photo Credits: FIBA

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ