FIBA WORLD CUP

Σλούκας: "Η πικρία δεν είναι για τη βολή"

Σλούκας: "Η πικρία δεν είναι για τη βολή"
FIBA

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε για όσα δεν λειτούργησαν καλά απέναντι στους Βραζιλιάνους και ξεκαθάρισε πως η Εθνική πρέπει και μπορεί να κάνει μόνο νίκες, αν θέλει να έχει υψηλες βλέψεις.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε την Εθνική Ανδρών να πάρει διαφορά επί της Βραζιλίας, ωστόσο στην καθοριστική τρίτη βολή στο φινάλε στάθηκε άτυχος, μιλώντας στη Media Day τόσο για τη συγκεκριμένη φάση, για όσα δεν πήγαν καλά στο φινάλε, αλλα και για τη συνέχεια ενόψει Νέας Ζηλανδίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΝΑΝΤΖΙΝΓΚ: ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ο γκαρντ της Εθνικής αρχικά αναφέρθηκε στη χαμένη βολή, ωστόσο απέδωσε αλλού την πικρία που προκάλεσε η ήττα από τη Βραζιλία: "Θα έμπαινε η βολή αλλά θέλει και τύχη. Καταρχήν η αλήθεια είναι ότι ήταν δώρο από τους Βραζιλιάνους που έκαναν φάουλ και που ο διαιτητής το έδωσε. Όντως η βολή θα έμπαινε αλλά την έβγαλαν. Η πικρία στην τελευταία φάση δεν είναι για τη βολή. Η πικρία που έχω εγώ και όλη η ομάδα είναι ότι πετάξαμε μία διαφορά 17 πόντων εύκολα. Πήγε στους 10 και έπειτα χάσαμε τη διαφορά που είχαμε χτίσει στο πρώτο μέρος. Όταν χάνεις τέτοια διαφορά αλλάζει και η ψυχολογία".

Για το "διάβασμα" της Βραζιλίας είπε: "Οι εικόνες που έχουμε από τα φιλικά είναι διαφορετική, οι ομάδες είναι προετοιμασμένες. Είδαμε ότι η Βραζιλία έκλεινε τους διαδρόμους για τον Γιάννη. Οι ομάδες είναι πολύ προετοιμασμένες ξέρουν τι να περιμένουν και πώς να παίξουν εναντίον μας".

Όσο για το γεγονός ότι η Εθνική θέλει μόνο νίκες στο εξής: "Αν θέλουμε να έχουμε βλέψεις ψηλά θα πρέπει να κάνουμε νίκες. Έχουμε πάρει τον δύσκολο δρόμο, αλλά πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα και πάμε να κερδίσουμε ένα δύσκολο και περίεργο παιχνίδι για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι".

Για το τι πρέπει να αλλάξει η Εθνική στην προετοιμασία της ενόψει Νέας Ζηλανδίας: “Και τα παιδιά και όλοι ήμασταν προετοιμασμένοι. Ξέραμε τι μας περιμένει, αλλά το πρώτο ημίχρονο φαινόταν εύκολο. Παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο αλλά πετάξαμε όλη την προσπάθεια μέσα σε 5 λεπτά, όπου χάθηκε όλη η διαφορά. Αύριο είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Είναι μία ομάδα που παίζει πολύ δυνατά και σουτάρει ασύστολα. Έχει πολύ γρήγορο ρυθμό, εμείς πρέπει να είμαστε διαβασμένοι και να ελέγξουμε το ματς".

Για την απότομη... προσγείωση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος: "Μιλάμε για μία διοργάνωση που μην ξεχνάτε ότι κερδίσαμε εύκολα το Μαυρουβόυνιο και όλοι προσγειωθήκαμε απότομα με τη Βραζιλία. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι στα χέρια μας τα πάντα".

Τέλος, αναφορικά με την άμυνα: "Η άμυνα είναι ένα σημαντικό κομμάτι για εμάς γιατί από αυτή εξαρτάται και το επιθετικό κομμάτι. Όταν έχουμε έχουμε καλή άμυνα και το ριμπάουντ είναι σωστό οι διάδρομοι είναι ανοιχτοί, το ίδιο και το σετ παιχνίδι μετά από ένα επιθετικό ριμπάουντ".

Photo Credits: FIBA

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ