FIBA WORLD CUP

Σκουρτόπουλος: "Στην τελευταία φάση άλλο είχαμε πει και άλλο έγινε"

Σκουρτόπουλος: "Στην τελευταία φάση άλλο είχαμε πει και άλλο έγινε"
FIBA

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε για όσα έγιναν στο παιχνίδι της Εθνικής με την Βραζιλία, εξηγώντας πως αρκετά πράγματα δεν έγιναν, όπως τα ήθελε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η Εθνική Ανδρών δεν τα κατάφερε απέναντι στη Βραζιλία, για τη δεύτερη αγωνιστική ημέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με ένα πόντο (79-78), παρότι βρέθηκε στο +17 λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Η απογοήτευση ήταν εμφανής στα πρόσωπα των μελών της ελληνικής αποστολής, με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να εξηγεί -λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα- πως αρκετά πράγματα πήγαν στραβά. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός σημείωσε μάλιστα πως "ακόμη και στο τέλος, άλλα σχεδιάσαμε, άλλα έγιναν".

ΝΑΝΤΖΙΝΓΚ, ΚΙΝΑ: Χάρης Σταύρου

Ο Σκουρτόπουλος ανέφερε: "Βιαστήκαμε σε πολλές επιλογές και το πληρώσαμε. Στην επίθεση είχαμε αρκετά μεγάλη αστοχία και δυστυχώς παρότι φτάσαμε στους 80 πόντους δεν ήταν αρκετοί να κερδίσουμε το παιχνίδι, γιατί η λειτουργία μας στην άμυνα δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Οι επιστροφές δεν ήταν τόσο πολύ σημαντικές.

Το θέμα ήταν η αντιμετώπιση των ψηλών και στις καταστάσεις ένας εναντίον ενός και κάποια πικ εν ρολ. Δουλεύαμε λίγο εκτός ισορροπίας, δεν είχαμε τη συνεργασία που έπρεπε, δεν είχαμε καλή επικοινωνία και το πληρώσαμε. Ο Βαρεζάο μας έκανε μεγάλη ζημιά. Ακόμα και στην τελευταία φάση κάτι άλλο είχαμε πει και κάτι άλλο έγινε, αλλά πάνω στην ένταση του αγώνα συμβαίνουν αυτά. Σκοπός είναι να δούμε την επόμενη μέρα".

Πόσο μας επηρεάζει πνευματικά η ήττα;

"Μας στεναχωρεί γιατί χάσαμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Θέλαμε να νικήσουμε και να περάσουμε από σήμερα, όπως έκανε η Βραζιλία. Μας επηρεάζει και μας βάζει άγχος. Θέλουμε πλέον τη νίκη με τη Νέα Ζηλανδία και την πρόκριση. Είμαστε έμπειροι, υπάρχει επικοινωνία και θα ετοιμαστούμε για να παίξουμε το επόμενο παιχνίδι".

Η ήττα κατέδειξε αδυναμίες που τις ξέραμε;

"Δεν κατέδειξε συγκεκριμένες αδυναμίες, σήμερα κάποια πράγματα δεν μας βγήκαν. Αν είχαμε σκοράρει κάποια εύκολα καλάθια που δημιουργήσαμε, δεν θα έμπαινε αυτή η φόρτιση και το πληρώσαμε".

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου ο Σκουρτόπουλος δήλωσε: " Χάσαμε σουτ και πολλά λέι-απς. Υπάρχει άγχος στην ομάδα. Πρέπει να διώξουμε το άγχος και να νικήσουμε το επόμενο ματς για να προκριθούμε στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Υπάρχει απογοήτευση, όμως όλοι είναι επαγγελματίες σε αυτή την ομάδα, θα συζητήσουμε και θα βρούμε τις λύσεις κιόλας".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ