FIBA WORLD CUP

Σκουρτόπουλος: "Περιμένουμε καλύτερη συνεργασία από τα γκαρντ"

ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" / ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" / ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ευχαριστημένος από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν οι Δομινικανοί την Ελλάδα δήλωσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, που χτύπησε και τα πρώτα... καμπανάκια.

Σαφές μήνυμα προς τους παίκτες του, εν όψει κυρίως των αγώνων στη Ναντζίνγκ (1/9 με το Μαυροβούνιο, 3/9 με τη Βραζιλία, 5/9 με τη Νέα Ζηλανδία) έστειλε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος λίγη ώρα μετά από τη νίκη επί της Δομινικανής Δημοκρατίας στον ημιτελικό του τουρνουά της Σουτσόου. Ο ομοσπονδιακός προπονητής ζήτησε καλύτερες συνεργασίες από τους περιφερειακούς του, την ώρα που ο Γιωργος Παπαγιάννης εξηγούσε πως αυτό το ματς ήταν ένα καλό τεστ πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο .

Θανάσης Σκουρτόπουλος:" Ήταν ένα καλό παιχνίδι για μας. Οι Δομινικανοί παίζουν σκληρά και επιχειρούν πολλά μακρινά σουτ. Περιμέναμε ένα δυνατό ματς, γιατί ξέρουμε τους παίκτες τους, παίζουν αρκετοί στην Ευρώπη και παίζουν πολύ επιθετικά. Σήμερα έπαιξαν πιο επιθετικά από άλλες φορές, αλλά τώρα ξέρουμε πώς πρέπει να αντιδρούμε σε τέτοιες καταστάσεις. Θα το βρούμε μπροστά μας.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι, αλλά στο δεύτερο παίξαμε πιο αποφασιστικά. Προσπαθήσαμε να κάνουμε πάλι ένα ροτέισον ώστε να μην παίξει κανένας πάνω από 20 λεπτά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο πήγαμε πιο πολύ στοχευμένα παίζοντας με τον Γιάννη στο ‘5’ και πολλές αλλαγές στην άμυνα, κάτι που μας βοήθησε να κερδίσουμε.

Περιμένουμε λίγο καλύτερη συνεργασία από τα γκαρντ, να διαβάσουμε το παιχνίδι λίγο πιο σωστά και να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Δεν είναι αυτοσκοπός η νίκη, αλλά να κερδίσουμε το χρόνο και να είμαστε έτοιμοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τώρα έχουμε ένα ακόμη φιλικό μπροστά μας και μετά θα προετοιμαστούμε για το πρώτο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στο Μαυροβούνιο.

Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο εδώ για την ατμόσφαιρα και τη φιλοξενία. Ξέρω πως αγαπούν τον Γιάννη, αλλά αγαπούν και την Ελλάδα. Και οι Έλληνες αγαπούν την Κίνα. Ελπίζω σε όλα τα παιχνίδια που θα δώσουμε εδώ να έχουμε την ίδια υποστήριξη".

Γιώργος Παπαγιάννης:" Συγχαρητήρια στη Δομινικανή Δημοκρατία για το καλό παιχνίδι. Ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό ματς απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε πολύ σκληρά. Δεν αρχίσαμε όπως θέλαμε το πρώτο ημίχρονο, αλλά προσπαθήσαμε να παίξουμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, κερδίσαμε φάσεις, τρέξαμε στον αιφνιδιασμό και πήραμε τη νίκη. Έχουμε δώσει φιλικά διαφόρων ειδών, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιον θα συναντήσεις σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήταν ένα πολύ καλό τεστ για μας, έχουμε ένα ακόμη φιλικό την Τρίτη και θέλουμε τη νίκη".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ