FIBA WORLD CUP

Σερβία: Πρώτο φαβορί για τον πάγκο ο Σάσα Ομπράντοβιτς

Σερβία: Πρώτο φαβορί για τον πάγκο ο Σάσα Ομπράντοβιτς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ είναι ο ευσεβής πόθος της Σερβίας για τη διαδοχή του Σάσα Τζόρτζεβιτς, αυτός όμως που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να καθίσει στον πάγκο των "όρλοβι" είναι ο Σάσα Ομπράντοβιτς. Τι ισχύει με τους δύο προπονητές.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκε, με τη Σερβία να τερματίζει στην πέμπτη θέση και τον Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς (πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας) να είναι υποχρεωμένος να βρει τον επόμενο ομοσπονδιακό τεχνικό της χώρας. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ανακοίνωσε ότι αποχωρεί (ούτως ή άλλως το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε), εξηγώντας παράλληλα πως ο κύκλος του στον πάγκο των "όρλοβι" έκλεισε μετά έξι χρόνια.

Η αναζήτηση για τη διάδοχη κατάσταση έχει ξεκινήσει, με τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ να αποτελεί τον ευσεβή πόθο της KSS, πλην όμως να πρόκειται για μια περίπτωση που μοιάζει αδύνατο να υλοποιηθεί. Κι αυτό γιατί ο έμπειρος τεχνικός εργάζεται ως assistant coach στους Σακραμέντο Κινγκς, γεγονός που δεν του επιτρέπει να ταξιδεύει στη διάρκεια της σεζόν για τα "παράθυρα" και τις λοιπές υποχρεώσεις που προκύπτουν.

Γι αυτό τον λόγο, ο Πρέντραγκ Ντανίλοβις προτίθεται να "τελειώσει" άμεσα τις διαδικασίες με την πρόσληψη του Σάσα Ομπράντοβιτς. Ο προπονητής της Μονακό δεν έχει αντίστοιχες δεσμεύσεις, κι εφόσον ο ιδιοκτήτης της γαλλικής ομάδας, Σεργκέι Ντιαντέτσκο, δεν προβάλλει αντιρρήσεις, θα πάρει την σκυτάλη από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς.

" Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι αυτό (η πρόσληψη στον σερβικό πάγκο) θα ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας μου" ανέφερε κατόπιν σχετικής ερώτησης στο "Informer" ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος προσέθεσε επ' αυτού πως " θα είναι μεγάλη τιμή να ηγηθώ της εθνικής ομάδας της χώρας μου, είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα. Τέτοιες προτάσεις δεν μπορείς να τις αρνηθείς. Μέχρι πρότινος πάντως, ουδείς με έχει προσεγγίσει, είτε μου έχει κάνει συζήτηση για το θέμα".

Για την ιστορία, οι πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της Σερβίας είναι στις 20 και 23 Φεβρουαρίου 2020 απέναντι σε Φινλανδία και Γεωργία για τα προκριματικά του EuroBasket 2021.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ