FIBA WORLD CUP

Σερβία - Νέα Ζηλανδία 88-78: Νίκη με οκτώ παίκτες!

ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" / ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" / ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Παρά τις τέσσερις απουσίες που είχε, η Σερβία νίκησε δίχως πρόβλημα τη Νέα Ζηλανδία (88-78). Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ο Νίκολα Μιλουτίνοβ.

Η αήττητη πορεία της Σερβίας στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας συνεχίστηκε απέναντι στη Νέα Ζηλανδία. Οι "όρλοβι" επικράτησαν δίχως ιδιαίτερα προβλήματα (88-78), παρά το γεγονός πως παρατάχθηκαν με οκτώ παίκτες! Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αποφάσισε να ξεκουράσει τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, τον Νέμανια Μπιέλιτσα και τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, την ώρα που ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς προφυλάχθηκε αφού δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει.

Η Σερβία πήρε από νωρίς το προβάδισμα, έφτασε μέχρι το +16 λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους, με τη Νέα Ζηλανδία να αδυνατεί να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι το φινάλε. Το +10 με το οποίο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση καταδεικνύει τη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, με την αντίπαλο της Εθνικής Ανδρών στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου να παρουσιάζει επιθετικό πρόβλημα. Ο Τάι Γουέμπστερ ήταν ο μοναδικός που απειλούσε με συνέπεια το σερβικό καλάθι.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοβ με 19 πόντους, με τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (17 πόντοι) και τον Στέφαν Γιόβιτς (13 πόντους) να τον ακολουθούν σε επίπεδο παραγωγικότητας.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 53-42, 68-50, 88-78.

ΣΕΡΒΙΑ: Σιμόνοβιτς 8 (7 ριμπάουντ), Μπίρσεβιτς 5, Γιόκιτς 8 (11 ριμπάουντ, 5 ασίστ) Μιλουτίνοβ 19, Μίτσιτς 9 (9 ασίστ), Γκούντουριτς 9 (5 ριμπάουντ), Γιόβιτς 13 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μαριάνοβιτς 17 (4 ριμπάουντ).

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ: Γουέμπστερ Τ. 16, Ντιλέινι 9, Κένι, Γουέμπστερ Κ. 9 (4 ασίστ), Άμπερκρομπι 4, Λο 10 (5 ασίστ), Σμιθ - Μίλνερ 10, Νγκατέ 7, Ράσμπατς 6, Πλέτζερ 5, Φότου 2 (4 ριμπάουντ).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ