FIBA WORLD CUP

Σερβία - Λιθουανία 72-68: Μπασκετικό ξύλο κι αγωνία για τον Τεόντοσιτς

Los Angeles Clippers guard Milos Teodosic (4) in the first half of an NBA basketball game Tuesday, Feb. 27, 2018, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
Los Angeles Clippers guard Milos Teodosic (4) in the first half of an NBA basketball game Tuesday, Feb. 27, 2018, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski) AP

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ήταν από τους κορυφαίους της Λιθουανίας, όμως η Σερβία πήρε τη νίκη σε μια πολύ σκληρή μάχη στην οποία τραυματίστηκε ο Μίλος Τεόντοσιτς.

Σε ένα ματς που δεν έμοιαζε με φιλικό, αλλά με επίσημο και μάλιστα με νοκάουτ αναμέτρηση, η Σερβία επικράτησε της Λιθουανίας (72-68) σε ένα κατάμεστο γήπεδο, με τον Μίλος Τεόντοσιτς να αποχωρεί στο εβδομο τραυματίας στη γάμπα (η οποία τον ταλαιπωρησε πέρυσι στο Λος Άντζελες και ουσιαστικά τον έσπρωξε εκτός Κλίπερς) και μια ολόκληρη χώρα να αγωνιά για την κατάστασή του.

Ο Αλεκσάνταρ Τζόρτζεβιτς δήλωσε πως χρειαζόταν ένα τόσο σκληρό ματς, ώστε να δοκιμάσει τους αθλητές του, έβαλε 14 από αυτούς στην αναμέτρηση και στο τέλος είδε τους Μπιέλιτσα - Γιόβιτς - Γιόκιτς (τον είδαν από κοντά ο προπονητής των Ντένβερ Νάγγετς, Μάικ Μαλόουν και ο GM της ομάδας, Αρτούρας Καρνισόβας) να "καθαρίζουν" την παρτίδα.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς πέτυχε 16 πόντους, ο Νέμανια Μπιέλιτσα 15 και ο Νίκολα Γιόβιτς 13, ενώ από την Λιθουανία ξεχώρισαν ο Μάριους Γκριγκόνις που πέτυχε 18 πόντους και ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, που πρόσθεσε 13.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ