FIBA WORLD CUP

Σέρτζιο Σκαριόλο: Σε "κλειστό" κλαμπ με προπονητές... μύθους!

Σέρτζιο Σκαριόλο: Σε "κλειστό" κλαμπ με προπονητές... μύθους!
FIBA

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο οδήγησε την Ισπανία στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ και έτσι έγινε ο 7ος ομοσπονδιακός προπονητής που κατακτά χρυσό μετάλλιο τόσο σε Παγκόσμιο Κύπελλο όσο και σε Ευρωμπάσκετ. Διαβάστε ποιους "μύθους" της προπονητικής συναντά στο... κλειστό κλαμπ που εισήχθη.

Η Ισπανία συνέχισε την αήττητη πορεία της μέχρι την κορυφή, κερδίζοντας και την Αργεντινή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, 13 χρόνια μετά τη Σαϊτάμα.

Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο των Ισπανών, ήταν το πρώτο του προπονητή τους, Σέρτζιο Σκαριόλο σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά όχι και το πρώτο του σε... ευρωπαϊκό. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της "ρόχα"είχε ήδη κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ (2009, 2011 και 2015) και έτσι, μετά και το φετινό στο Παγκόσμιο της Κίνας, κατάφερε να... επεκτείνει τις "χρυσές" του κατακτήσεις.

Με τις επιτυχίες του εντός κι εκτός Γηραιάς ηπείρου, ο Σκαριόλο μπήκε σε ένα “κλειστό” κλαμπ μεταξύ προπονητών... μύθων του παγκοσμίου μπάσκετ. Για την ακρίβεια, έγινε ο έβδομος ομοσπονδιακός τεχνικός που έχει στο "παλμαρέ" του χρυσό μετάλλιο και Παγκοσμίου Κυπέλλου και Eurobasket, ακολουθώντας τα κολοσσιαία ονόματα, των Γκομέλσκι, Νίκολιτς, Κοντράσιν, Ίβκοβιτς, Ομπράντοβιτς και Πέσιτς.

Μάλιστα, ο 61χρονος τεχνικός, είναι ο δεύτερος μεταξύ αυτών με τα περισσότερα χρυσά μετάλλια στις δύο διοργανώσεις, έχοντας τέσσερα τέτοια, πέντε λιγότερα από τον Γκομέλσκι.

Οι 7 “χρυσοί” προπονητές Παγκοσμίου Κυπέλλου και Ευρωμπάσκετ:

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ
Άτσα Νίκολιτς Γιουγκοσλαβία 1 1
Αλεξάντερ Γκομέλσσκι Σοβιετική Ένωση 2 7
Βλάντιμιρ Κοντράσιν Σοβιετική Ένωση 1 1
Ντούσαν Ίβκοβιτς Γιουγκοσλαβία 1 2
Ζέλικο Ομπράντοβιτς Γιουγκοσλαβία 1 1
Σβέτισλαβ Πέσιτς Γιουσκοσλαβία/ Γερμανία 2 1
Σέρτζιο Σκαριόλο Ισπανία 3 1


TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ