FIBA WORLD CUP

Ρούμπιο: "Έχασα τη μητέρα μου πριν από τρία χρόνια, αλλά ακόμη μου δίνει κίνητρο"

Ρούμπιο: "Έχασα τη μητέρα μου πριν από τρία χρόνια, αλλά ακόμη μου δίνει κίνητρο"
FIBA FIBA

Συγκινητικά ήταν τα λόγια του Ρίκι Ρούμπιο μετά από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το βραβείο του MVP του τουρνουά. "Το μπάσκετ μας επιβράβευσε για όσα κάναμε", είπε από την πλευρά του ο Σέρτζιο Σκαριόλο.

Το πρωί έλεγε ότι δεν αισθανόταν άγχος. Ήταν ήρεμος, θα έπαιζε ακόμη έναν τελικό από τα αμέτρητα μεγάλα ματς που έχει ζήσει στην καριέρα του. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο είχε εμπιστοσύνη στους παίκτες του και εκείνοι τον δικαίωσαν το βράδυ της Κυριακής (15/9) με την πολύ άνετη επικράτησή τους επί της Αργεντινής στον τελικό του 18ου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΠΕΚΙΝΟ: Χάρης Σταύρου

Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΝΒΑ ως άμεσος συνεργάτης του Νικ Νερς, ο Σκαριόλο πάτησε στην κορυφή του κόσμου και με την Εθνική Ισπανίας, έχοντας και στις δύο ομάδες του τον Μαρκ Γκασόλ. Σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου, είχε μαζί τον τον MVP της διοργάνωσης, Ρίκι Ρούμπιο, που ήταν προσγειωμένος και περισσότερο χαρούμενος για το τρόπαιο του παγκόσμιου πρωταθλητή, ταυτόχρονα και συγκινημένος όταν θυμήθηκε τη μητέρα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο ανδρών:

Σέρτζιο Σκαριόλο: " Πρέπει να σκάσω μετά από τον λόγο του Ρίκι Ρούμπιο. Τους ευχαριστώ γιατί ήταν υπέροχοι. Είχα καλό φίλινγκ πριν από το ματς, τους είδα να σέβονται τον αντίπαλο και να ανησυχούν. Έτσι έπρεπε να κάνουν γι' αυτή την ομάδα με τους τρομερούς μαχητές και το εξαιρετικό προπονητικό team. Πρέπει να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τους γιατρούς μας, την ομάδα μου που με άφησε να είμαι εδώ, την ομοσπονδία που με άφησε να είμαι στο ΝΒΑ, την οικογένειά μου για την απουσία μου.

Είμαι χαρούμενος και περήφανος. Το μπάσκετ είναι δίκαιο με όλα αυτά τα παιδιά. Δεν είμαστε οι καλύτεροι ή οι πιο ψηλοί, δουλέψαμε όμως σκληρά, προετοιμαστήκαμε για τις δύσκολες στιγμές και δεν χάσαμε την πίστη μας. Το μπάσκετ μας επιβράβευσε με αυτό το τρόπαιο που ξεκάθαρα αξίζαμε. Στο ΝΒΑ έμαθα πράγματα, όπως μάθαινα και από τα παιδιά που είχα και βρίσκονταν εκεί αρκετά χρόνια. Τα δύο στυλ είναι διαφορετικά, κάποια πράγματα τα χρησιμοποίησα εδώ, όπως κάποια πράγματα από τη FIBA τα χρησιμοποίησα εκεί".

Ρούμπιο: "Έχασα τη μητέρα μου πριν από τρία χρόνια, αλλά ακόμη μου δίνει κίνητρο"

Ρίκι Ρούμπιο: " Αυτή τη στιγμή γράψαμε ιστορία. Ήμασταν έτοιμοι γι' αυτό το τουρνουά, πρέπει να συγχαρούμε την Αργεντινή που πάλεψε. Είναι τρομερό που όλη η διοργάνωση μας κράτησε ως ομάδα. Ήμασταν αυτή με την μεγαλύτερη καρδιά. Δεν θα μπορούσα να αισθάνομαι περιισσότερο χαρούμενος γι' αυτούς τους συμπαίκτες και αυτούς τους προπονητές. Πετύχαμε κάτι μεγαλύτερο από την κατάκτηση του παγκοσμίου, είμαστε μια ομάδα που θα κρατήσει για πάντα. Απόλαυσα τις στιγμές, γιατί είναι κάτι που θα με ακολουθεί σε όλη μου τη ζωή. Ήταν ένα σπέσιαλ τουρνουά, όλα ξεκίνησαν εδώ στο Πεκίνο το 2008. Ένα κεφάλαιο της ζωής μου βρίσκεται εδώ.

Έχασα τη μητέρα μου πριν από τρία χρόνια, βρισκόταν πάντα δίπλα μου για να βγάζω τον καλύτερο εαυτό μου. Δεν υπάρχει άλλος που να με αγάπησε περισσότερο, αυτή μου δίνει κίνητρο ακόμη και σήμερα. Είμαι περήφανος για τη μητέρα μου. Υπήρχαν εγωισμοί και γι' αυτό θα πρέπει να συγχαρούμε τον κόουτς Σκαριόλο, η συνεργασία μας ξεκίνησε το 2009 και δεν θα ήμασταν εδώ χωρίς εκείνον. Φέτος ήρθα με το χρυσό στο μυαλό μου, δούλευα όλο το καλοκαίρι και ήμουν αποφασισμένος, το έλεγα στον Σκαριόλο και το πίστευα".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ