ΜΠΑΣΚΕΤ

Παγκόσμιο Κύπελλο: Προκρίθηκε και ο Καναδάς

Παγκόσμιο Κύπελλο: Προκρίθηκε και ο Καναδάς

Με κορυφαίο τον Κάιλ Γουίλτζερ Καναδάς διέλυσε με 94-67 την Βραζιλία εκτός έδρας και έγινε η 18η ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στην Κίνα.

Ο Καναδάς διέσυρε με 94-67 την Βραζιλία εκτός έδρας για την 10η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA και εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία του στη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ. Έγινε έτσι η 18η ομάδα που προκρίθηκε και πλέον στο 6ο και τελευταίο "παράθυρο" της FIBA - που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο του 2019 - θα προκύψουν οι υπόλοιπες 14 ομάδες.

Οι Καναδοί ήταν καταιγιστικοί στην Βραζιλία. Έπειτα από μία πρώτη περίοδο που τους βρήκε να προηγούνται με 20-18, απλώς... πάτησαν γκάζι και εξαφανίστηκαν, ξεφεύγοντας με 76-52 στο τέλος της τρίτης περιόδου, μην κοιτάζοντας ξανά πίσω τους.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, Κάιλ Γουίτζερ, με 25 πόντους, με τον, άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ, Φιλ Σκραμπ να προσθέτει 14 πόντους. Για τους ηττημένους, ο Μαρκίνιος Σόσα είχε 17 πόντους και ο Βίτορ Μπενίτε 16 πόντους.

Οι 18 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι οι εξής:

ΕΥΡΩΠΗ: Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Λιθουανία, Γερμανία, Τουρκία, Τσεχία

ΑΦΡΙΚΗ: Ανγκόλα, Τυνησία, Νιγηρία

ΑΜΕΡΙΚΗ: ΗΠΑ, Αργεντινή, Βενεζουέλα, Καναδάς

ΑΣΙΑ: Κίνα (διοργανώτρια), Κορέα, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ