FIBA WORLD CUP

Παρωδία στις Φιλιππίνες: 13 αποβολές, διακοπή και νίκη για Αυστραλία

Παρωδία στις Φιλιππίνες: 13 αποβολές, διακοπή και νίκη για Αυστραλία

Το παιχνίδι των Φιλιππίνων με την Αυστραλία διεκόπη οριστικά λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου, επειδή οι γηπεδούχοι έμειναν με έναν (!) παίκτη στο παρκέ. Δεκατρείς αποβολές εξαιτίας του ξύλου που έπεσε στο παρκέ (VIDEO).

Ο αγώνας των Φιλιππίνων με την Αυστραλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα μείνει στην ιστορία! Όχι για αγωνιστικούς λόγους, αλλά εξαιτίας του καυγά που ξέσπασε , του ξύλου που έπεσε στο παρκέ και των πολλών αποβολών.

Η γενικευμένη σύρραξη οδήγησε τους διαιτητές να δουν το video προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους. Οι "γκρίζοι" απέβαλαν δεκατρείς (13) παίκτες από τις δύο ομάδες, με τους εννιά εξ αυτών από την πλευρά των Φιλιππίνων! Έτσι, ο αγώνας συνεχίστηκε για μερικά λεπτά με πέντε εναντίον τριών, την ώρα που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να κάνουν φάουλ σε κάθε φάση προκειμένου να οδηγήσουν σε διακοπή την αναμέτρηση.

Όπως κι έγινε: μόλις δύο και κάτι λεπτά παίχτηκαν. Στο 1'57'' για το τέλος της τρίτης περιόδου, δύο ακόμη παίκτες των "μπλε" αποβλήθηκαν με φάουλ, με αποτέλεσμα να μείνει μόνο ένας διαθέσιμος στο παρκέ. Βάσει κανονισμών, οι διαιτητές διέκοψαν οριστικά την αναμέτρηση, με την Αυστραλία στο +36 (53-89).

Για την ιστορία, μεταξύ αυτών που αποβλήθηκαν από την πλευρά της Αυστραλίας ήταν ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Νέιτ Σόμπεϊ, κι ο συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς, Θον Μέικερ.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ