FIBA WORLD CUP

Παπανικολάου: "200 φορές να γινόταν, όλη η Ελλάδα τον Σλούκα θα ήθελε"

Παπανικολάου: "200 φορές να γινόταν, όλη η Ελλάδα τον Σλούκα θα ήθελε"
FIBA

Ο Κώστας Παπανικολάου συμπαραστάθηκε στον Κώστα Σλούκα για την χαμένη βολή, επιβεβαιώνοντας το κλίμα ενότητας που επικρατεί στα αποδυτήρια της Εθνικής

Η χαμένη βολή του Κώστα Σλούκα στέρησε από την Εθνική Ανδρών την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη από τους Βραζιλιάνους στην παράταση. Παρ' όλα αυτά, ένα δείγμα από το κλίμα ομοψυχίας και ενότητας που υπάρχει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήρθε διά στόματος Κώστα Παπανικολάου.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, θέλησε να συμπαρασταθεί και να δείξει την επιστοσύνη στον συμπαίκτη του στην Εθνική, λέγοντας: "Και 200 φορές να είχαμε αυτή την κατάσταση όλη η Ελλάδα θα ήθελε τον Σλούκα να σουτάρει τις βολές", για να προσθέσει αναφορικά με τη συνέχεια και την αντίδραση που θα πρέπει να έχει η Εθνική: "Αυτό είναι το μπάσκετ, έχουμε πολλή δουλειά, αύριο ξημερώνει καινούρια μέρα. Πρέπει να έχουμε ψυχολογία να ανατρέψουμε την κατάσταση. Καλώς ή κακώς, με τα στραβά και τα κακά σκοράραμε 78 πόντους, υπάρχουν παιχνίδια που τα έχουμε κερδίσει στους 60 πόντους, αλλά πιστεύω η άμυνά μας στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου έπαιξε κομβικό ρόλο".

Αναφορικά με το τι έφταιξε και η Εθνική έχασε το ματς: " Όταν έχεις μία διαφορά 17 πόντων και δεν την κάνεις 20, οι καλές ομάδες αυτό κάνουν, όχι ότι δεν είμαστε καλή ομάδα, είμαστε εξαιρετική ομάδα, αλλά εκεί πρέπει να πάει η διαφορά στους 20. Δεν υπάρχει δικαιολογία, πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει στο παρκέ, στο δεύτερο ημίχρονο το να δέχεσαι 49 πόντους σε 20 λεπτά είναι ανεπίτρεπτο. Δεν θέλω να υποτιμήσω την προσπάθεια της Βραζιλίας, αλλά κι εμείς μετά από ένα σημείο δεν είχαμε την πνευματική ηρεμία ώστε να διαβάσουμε σωστά, να επιτεθούμε σωστά, να έχουμε ηρεμία στις επιθέσεις μας και να μην τελειώνουμε φάσεις με βιαστικό τρόπο".

Όσο για την επόμενη μέρα και τον "τελικό" με τη Νέα Ζηλανδία: " Μόνοι μας βάλαμε τον εαυτό μας σε τέτοια κατάσταση, πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, να είμαστε συγκεντρωμένοι, να δουλέψουμε όλοι μαζί. Ήταν κακή ήττα αλλά μόνο με καλή ψυχολογία μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά ".

Photo Credits: FIBA

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ