FIBA WORLD CUP

Παγκόσμιο Κύπελλο: Υπάρχει ζωή και χωρίς τον Τεόντοσιτς για τη Σερβία

Serbia's Milos Teodosic celebrates on the bench at the end of a semifinal round basketball game against Australia at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Friday, Aug. 19, 2016. (AP Photo/Charlie Neibergall)
Serbia's Milos Teodosic celebrates on the bench at the end of a semifinal round basketball game against Australia at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Friday, Aug. 19, 2016. (AP Photo/Charlie Neibergall) AP

Ο Μίλος Τεόντοσιτς θα χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, όμως στη Σερβία δεν τα βάφουν μαύρα. Ίσως μάλιστα η ομάδα του Αλεκσάνταρ Τζόρτζεβιτς να είναι ακόμη πιο δυνατή χωρίς τον βασικό της πλέι μέικερ.

Η είδηση του τραυματισμού του Μίλος Τεόντοσιτς στο έβδομο λεπτό του φιλικού αγώνα ανάμεσα στη Σερβία και τη Λιθουανία, έκανε το βράδυ του Σαββάτου (10/8) τον γύρο του μπασκετικού πλανήτη. Ο σούπερσταρ της Βίρτους Μπολόνια θα χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας , στο οποίο η ομάδα του Αλεκσάνταρ Τζόρτζεβιτς θα αντιμετωπίσει την Ανγκόλα, τις Φιλιππίνες και την Ιταλία στη φάση των ομίλων, ωστόσο η ομάδα του έχει αρκετό ταλέντο για να καλύψει την απουσία του και να μην επηρεαστεί στον δρόμο προς τα μετάλλια.

Ο Τζόρτζεβιτς προβληματίζεται περισσότερο ως προπονητής της Βίρτους , η οποία έκανε τεράστια επένδυση με την απόκτηση του Τεόντοσιτς και λιγότερο ως ομοσπονδιακός τεχνικός. Στη Σερβία έχει τον Βασίλιε Μίτσιτς που προέρχεται από σπουδαία χρονιά με την Αναντολού Εφές, τον Στέφαν Γιόβιτς που έχει την εμπειρία, το μέγεθος και την δημιουργία, ενώ στον άσο μπορεί να χρησιμοποιήσει με άνεση τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς που έχει λειτουργήσει ως τέτοιος στη θητεία του στη Φενέρμπαχτσε, με την οποία είχε 3 και 3.6 ασίστ ανά αγώνα στις δύο σεζόν που έμεινε στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να εξηγήσει κάποιος πόσο σημαντικά θα ήταν 15 ποιοτικά λεπτά του Τεόντοσιτς στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Παρόλα αυτά, ο Μίλος στα 32 του χρόνια πλέον, δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Έπαιξε 45 ματς τη σεζόν 2017/18 και μόλις 15 την περασμένη, εξαιτίας του δεδομένου και μάλλον μόνιμου πλέον προβλήματός του στο πέλμα. Αυτός ο τραυματισμός τον κράτησε εκτός δράσης στο φινάλε της σεζόν 2018/19, όταν η... μισή Ευρώπη ενδιαφέρθηκε για εκείνον. Ο Σέρβος προτίμησε να ξεκουραστεί, όμως είχε μείνει πολύ πίσω και το κορμί του τον απογοήτευσε για ακόμα μία φορά και μάλιστα σε φιλικό προετοιμασίας.

Πλέον ο Τζόρτζεβιτς θα στηριχθεί στους Μίτσιτς, Γιόβιτς, Μπογκντάνοβιτς, έχει επίσης τον Μάρκο Γκούντουριτς μαζί του και φυσικά τον σπουδαίο πλέι μέικερ ρακέτας που λέγεται Νίκολα Γιόκιτς. Δημιουργοί είναι και οι Νέμανια Μπιέλιτσα - Νίκολα Μιλουτίνοβ, οπότε η Σερβία δεν θα χάσει πολλά από την απουσία του Τεόντοσιτς, ίσως μάλιστα παρουσιαστεί ακόμη πιο δυνατή, τουλάχιστον στο κομμάτι της άμυνας όπου ο Μίλος δεν... ξεχωρίζει.

Αυτή τη στιγμή, το Depth Chart της Σερβίας έχει ως εξής:

PG: Βασίλιε Μίτσιτς, Στέφαν Γιόβιτς

SG: Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Μάρκο Γκούντουριτς

SF: Βλάντιμιρ Λούτσιτς, Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς, Μάρκο Σιμόνοβιτς

PF: Νέμανια Μπιέλιτσα, Στέφαν Μπίρτσεβιτς

C: Νίκολα Γιόκιτς, Νίκολα Μιλουτίνοβ, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ