FIBA WORLD CUP

Παγκόσμιο Κύπελλο: Το σερί των 4.739 ημερών και οι αντιδράσεις

Παγκόσμιο Κύπελλο: Το σερί των 4.739 ημερών και οι αντιδράσεις
AP Photo/Andy Brownbill AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Η Αυστραλία έδωσε τέλος σε ένα σερί που διήρκεσε 13 χρόνια (παρά εννέα ημέρες), προσφέροντας παράλληλα και ένα καλό μάθημα στους Αμερικανούς ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η πρώτη ήττα των Αμερικανών -με NBAers στη σύνθεσή τους- έπειτα από 13 χρόνια προκάλεσε θόρυβο. Παράλληλα, δε, αποτέλεσε και ένα πολύ καλό μάθημα για την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς, καθώς στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας μόνο άτρωτη δεν θα είναι. Φρόντισε να το υπενθυμίσει σε όλους η Αυστραλία του Μιλς, του Μπόγκουτ, του Ινγκλς.

Η συγκεκριμένη ήττα στο φιλικό που έγινε στην Μελβούρνη ενώπιον 52.079 θεατών έδωσε τέλος σε ένα ιστορικό σερί, καθώς ήταν η πρώτη για τις ΗΠΑ ύστερα από 78 συνεχόμενες νίκες σε επίσημους και φιλικούς αγώνες με παίκτες του ΝΒΑ στη σύνθεση, συμπεριλαμβάνοντας ακόμα και το AmeriCup του 2017, όταν είχαν πάρει μέρος μόνο δύο εν ενεργεία NBAers, οι Μάρσαλ Πλάμλι και Ντάρεν Χίλιαρντ.

Ένα σερί που άρχισε στις 2 Σεπτεμβρίου 2006 και συγκεκριμένα με τη νίκη επί της Αργεντινής (96-81) στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ιαπωνίας, μία ημέρα μετά την αξέχαστη ήττα από την Ελλάδα στον ιστορικό ημιτελικό.

Το ιστορικό σερί των 78 νικών:

Έτος Διοργάνωση Ν.-Η.
2006 Παγκόσμιο Κύπελλο 1-0
2007 FIBA Americas 10-0
2008 Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνου 8-0
2010 Παγκόσμιο Κύπελλο 9-0
2012 Ολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνου 8-0
2014 Παγκόσμιο Κύπελλο 9-0
2016 Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο ντε Τζανέιρο 8-0
2017 FIBA AmeriCup 5-0
2007 - 2019 Φιλικοί αγώνες 20-0
Παγκόσμιο Κύπελλο: Το σερί των 4.739 ημερών και οι αντιδράσεις
AP Photo/Marcio Jose Sanchez AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

ΠΟΠΟΒΙΤΣ: ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Φιλική... ξεφιλική, η ήττα αυτή αποτέλεσε χτύπημα στο γόητρο των Αμερικανών, οι οποίοι πλέον θα πάνε καλά υποψιασμένοι στην Κίνα. Καλύτερα, τουλάχιστον, απ' ότι πριν από το συγκεκριμένο ματς στο Marvel Stadium... " Κανείς δεν κερδίζει για πάντα. Αυτή η ήττα σημαίνει ότι θα πρέπει να βελτιωθούμε. Αυτή η ομάδα έχει δουλέψει πολύ και θα πρέπει να γνωρίσουν καλύτερα οι παίκτες ο ένας τον άλλον. Δεν αποτελεί έκπληξη για μένα (σ.σ. η ήττα). Ήταν έως ένα βαθμό αναμενόμενο", δήλωσε ο Γκρεγκ Πόποβιτς μετά το τέλος του αγώνα.

" Οι Αυστραλοί μας έδωσαν ένα καλό μάθημα σε ότι αφορά το που θέλουμε να φτάσουμε και πώς παίζεις σε αυτό το είδος διοργάνωσης. Ελπίζω λοιπόν να μάθουμε από αυτό και να το χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας. Είμαστε πλέον καλύτερη ομάδα απ' ότι πριν από την έναρξη του συγκεκριμένου αγώνα, λόγω της γνώσης που πήραμε από αυτό, οπότε προχωράμε μπροστά", συμπλήρωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ.

" Το ήθελαν περισσότερο από εμάς. Ήταν ένα καλό μάθημα", είπε από τη μεριά του ο Κέμπα Γουόκερ, ο πρώτος σκόρερ των ΗΠΑ με 22 πόντους. Οι Αμερικανοί έχουν μπροστά τους άλλο ένα παιχνίδι προετοιμασίας πριν από τις επίσημες υποχρεώσεις, την προσεχή Δευτέρα (26/8) κόντρα στον Καναδά. Και σίγουρα θα θελήσουν να διασκεδάσουν τις κακές εντυπώσεις. Δεν έχουν και άλλη επιλογή, με επτά ημέρες να απομένουν για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

* Σε αυτό το διάστημα των 4.739, από τις 2 Σεπτεμβρίου 2006 έως σήμερα (24/8/2019), οι ΗΠΑ υπέστησαν συνολικά δύο ήττες, από το Μεξικό στις 28/6/2018 και από την Αργεντινή στις 29/11/2018. Σε εκείνες τις ομάδες δεν υπήρχε πάντως κανένας εν ενεργεία παίκτης ΝΒΑ.

Photo credits: AP Photo/Andy Brownbill

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ