FIBA WORLD CUP

Παγκόσμιο Κύπελλο: Οι τρεις σωματοφύλακες της Ελλάδας

Παγκόσμιο Κύπελλο: Οι τρεις σωματοφύλακες της Ελλάδας
FIBA FIBA

Το ταξίδι των 90άρηδων Παπανικολάου, Σλούκα, Μάντζαρη στις εθνικές ομάδες μέσα από το αφιέρωμα που έκανε η FIBA στους "τρεις σωματοφύλακες" της Ελλάδας.

Έκαναν την πρεμιέρα τους με τις μικρές εθνικές ομάδες της Ελλάδας όλοι μαζί και ακόμα δηλώνουν παρόντες. Σε κάθε κλήση. Ο λόγος για τους Κώστα Παπανικολάου, Κώστα Σλούκα και Βαγγέλη Μάντζαρη, τους "τρεις σωματοφύλακες" της Ελλάδας , όπως τους χαρακτηρίζει η FIBA στο σχετικό αφιέρωμα που έκανε για τους τρεις διεθνείς.

" Είμαι ένας από τους τυχερούς που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν σπουδαίες στιγμές με την εθνική ομάδα, ειδικά με τις μικρές", λέει ο Κώστας Παπανικολάου. " Κατέκτησα μερικά μετάλλια, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι πριν από 10 χρόνια στη Νέα Ζηλανδία τερματίσαμε δεύτεροι. Ελπίζω αυτή τη χρονιά να έχουμε καλή επέτειο και να κάνουμε κάτι ξεχωριστό 10 χρόνια αργότερα", τονίζει ο διεθνής φόργουορντ, αναφερόμενος στο αργυρό μετάλλιο της Εθνικής U19 το 2009.

" Ξέρω ότι ίσως να μοιάζει με κλισέ, αλλά είμαστε σαν οικογένεια. Πραγματικά το εννοώ. Όλοι μπορούν να δουν την σύνδεσή μας μέσα στο γήπεδο. Ακόμα και μακριά από τις κάμερες περνάμε καλά και αυτό μας βοηθά να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είμαι τυχερός και υπερήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας", συνεχίζει ο Παπανικολάου.

" Ποτέ δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που άκουσα τον εθνικό ύμνο, φορώντας την φανέλα της Ελλάδας. Το να είμαι σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες με βοήθησε να αισθανθώ την τιμή του να φοράς την φανέλα της Εθνικής και να περιμένω κάθε φορά την ανάλογη ευκαιρία", λέει από τη μεριά του ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

" Η κλήση στις εθνικές ομάδες είναι κάτι που δεν το ξεχνάς στην καριέρα σου επειδή για πολλούς νεαρούς παίκτες αποτελεί όνειρο, το πρώτο που έχεις. Είναι το πρώτο σημάδι που σου δείχνει ότι μπορείς να προχωρήσεις και να έχεις προσδοκίες", συνεχίζει ο γκαρντ της Ούνικς Καζάν.

Τελευταίος μίλησε ο Κώστας Σλούκας. " Η κλήση στην εθνική ομάδα ήταν το πρώτο παράσημο. Με ενθάρρυνε να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και να φτάσω κάποια μέρα τα ινδάλματά μου. Δεν έχει σημασία πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις ως επαγγελματίας. Οι στιγμές που περνάς με την εθνική ομάδα έχει πάντα ιδιαίτερη θέση στις αναμνήσεις σου", τονίζει ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε.

Photo credits: FIBA

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ