Παγκόσμιο Κύπελλο: Οι Φιλιππίνες και οι χειρότερες ομάδες στην ιστορία του θεσμού

FIBA

Οι Φιλιππίνες ήταν η χειρότερη ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Στην 70χρονη ιστορία της διοργάνωσης, πάντως, έχουν υπάρξει και χειρότερες.

Οι Φιλιππίνες έμοιαζαν να βρίσκονται ένα επίπεδο κάτω από όλες τις υπόλοιπες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Με εξαίρεση τον αγώνα με την Αγκόλα, τον οποίον έχασαν στην παράταση με 81-84, στους υπόλοιπους τέσσερις ηττήθηκαν με 19 έως 59 πόντους διαφορά, "κερδίζοντας" μία θέση μεταξύ των χειρότερων ομάδων που εμφανίστηκαν ποτέ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η χειρότερη, πάντως, δεν είναι.

Παρότι η ομάδα του Γιοσελέρ Γκουιάο ολοκλήρωσε τους αγώνες της στην Κίνα με πέντε ήττες σε ισάριθμους αγώνες με 29,4 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο (οδηγώντας στην παραίτηση του ομοσπονδιακού προπονητή της), υπάρχουν πέντε χώρες με ακόμα χειρότερο απολογισμό στην 70χρονη ιστορία της διοργάνωσης. Πρώτη και... χειρότερη, η Μαλαισία του 1986.

Στην μοναδική συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, η Μαλαισία έχασε και τους πέντε αγώνες με συνολική διαφορά 226 πόντων, δηλαδή 45,2 κατά μέσο όρο. Πρόκειται για τον χειρότερο απολογισμό που έχει καταγραφεί στην διοργάνωση από το 1950 έως σήμερα και μάλιστα με διαφορά από τον δεύτερο, αυτόν που μοιράζονται η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία το 1974 (0-8 με 35 πόντους διαφορά ανά αγώνα) και η Αίγυπτος το 2014 (0-5 με 35 πόντους διαφορά μ.ό.).

Χειρότερες από τις Φιλιππίνες ήταν επίσης η Κολομβία του 1982 (0-6 με -30,5 μ.ό.) και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα του 1970 (0-8 με -29,5 μ.ό.), όχι όμως και η Ιαπωνία που εμφανίστηκε στα γήπεδα της Κίνας. Η ομάδα του Χούλιο Λάμας έχασε τους πέντε αγώνες της με 26 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο, απολογισμός που ισοδυναμεί με τον 11ο χειρότερο στην ιστορία της διοργάνωσης.

Παρεμπιπτόντως, το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το μόνο στο οποίο εμφανίστηκαν δύο ομάδες που δεν πέτυχαν νίκη και έχασαν όλους τους αγώνες τους με περισσότερους από 26 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο.

Αναλυτικά η λίστα με τις χειρότερες ομάδες στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου:

 

Photo credits: FIBA

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ