FIBA WORLD CUP

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο Γκούντουριτς πιστεύει στο χρυσό

Serbia's Marko Guduric celebrates scoring three points against Slovenia during their Eurobasket European Basketball Championship final match in Istanbul, Sunday, Sept. 17. 2017. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Serbia's Marko Guduric celebrates scoring three points against Slovenia during their Eurobasket European Basketball Championship final match in Istanbul, Sunday, Sept. 17. 2017. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Η Σερβία βλέπει τις ΗΠΑ να χάνουν διαρκώς παίκτες και... ορέγεται το χρυσό μετάλλιο. Ο Μάρκο Γκούντουριτς εξήγησε ότι η φετινή ομάδα μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Οι παίκτες της Σερβίας συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά πριν από τρεις ημέρες, με την ψυχολογία στα ύψη και όντες έτοιμοι να προχωρήσουν αρκετά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Την ώρα που οι ΗΠΑ βλέπουν τον έναν μετά τον άλλον τους παίκτες που είχε καλέσει ο Γκρεγκ Πόποβιτς να λένε "όχι" στο εθνικό κάλεσμα, η Σερβία παρουσιάζεται πλήρης.

Κάτι που αποδέχεται κι ο Μάρκο Γκούντουριτς, ο οποίος εξήγησε ότι "από πλευράς ονομάτων, δεν ήμασταν ποτέ πιο δυνατοί. Στο γήπεδο όμως θα φανεί πώς θα δουλέψει όλο αυτό. Έχουμε δει πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια ότι ακόμη κι αν στα χαρτιά έχεις πολύ δυνατή ομάδα, αυτό δεν εγγυάται το επιθυμητό αποτέλεσμα στο γήπεδο. Από εμάς εξαρτώνται όλα, από το πόσο θα δουλέψουμε και το πόσο έτοιμοι θα είμαστε για τους αγώνες".

Όλη αυτή η συζήτηση και η σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες που θα βρεθούν στην Κίνα σε ένα μήνα έχουν ανεβάσει τις προσδοκίες. "Ναι, το ξέρουμε ότι οι προσδοκίες από τον κόσμο είναι στα ύψη. Έχουμε μάθει όμως να ζούμε με την πίεση. Δεν κοιτάμε πολύ μακριά. Προφανώς αν έρθει ένα μετάλλιο, θα είναι κάτι πολύ ωραίο. Ξέρουμε ότι αν δεν πάρουμε κάποιο μετάλλιο, ο κόσμος πιθανότατα θα δυσαρεστηθεί. Όπως και να έχει, ξαναλέω ότι σημασία έχει να πηγαίνουμε βήμα - βήμα", επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Δεδομένου ότι την τελευταία πενταετία, η Σερβία έχει προσθέσει τρία ασημένια μετάλλια στη συλλογή της, υπάρχει -εντός της ομάδας- κι η κουβέντα περί... χρυσού. Ο Μάρκο Γκούντουριτς εξηγεί επ αυτού ότι "πιστεύω ότι αυτή η ομάδα μπορεί να επαναλάβει τον άθλο της Ινδιανάπολης (τότε ως Σερβία & Μαυροβούνιο είχε κατακτήσει το χρυσό)".

Οι "όρλοβι" βρίσκονται στον τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με Ιταλία, Ανγκόλα και Φιλιππίνες.

Οι παίκτες που έχει καλέσει στην προετοιμασία ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι οι εξής:

PG: Μίλος Τεόντοσιτς, Στέφαν Γιόβιτς, Βασίλιε Μίτσιτς.

SG: Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς, Μάρκο Γκούντουριτς, Αλέκσα Αβράμοβιτς.

SF: Ντέγιαν Τοντόροβιτς, Βλάντιμιρ Λούτσιτς, Μάρκο Σιμόνοβιτς.

PF: Νέμανια Μπιέλιτσα, Μίλαν Μάτσβαν, Στέφαν Μπίρτσεβιτς.

C: Νίκολα Γιόκιτς, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, Νίκολα Μιλουτίνοβ, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Νίκολα Γιοβάνοβιτς.

AP Photo/Thanassis Stavrakis

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ