FIBA WORLD CUP

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο Γιοβάνοβιτς στη θέση του Κούζμιτς

Serbia's coach Aleksandar Djordjevic gestures to his players during their Eurobasket European Basketball Championship quarterfinal match against Italy in Istanbul, Wednesday, Sept. 13. 2017. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
Serbia's coach Aleksandar Djordjevic gestures to his players during their Eurobasket European Basketball Championship quarterfinal match against Italy in Istanbul, Wednesday, Sept. 13. 2017. (AP Photo/Lefteris Pitarakis) AP PHOTO/LEFTERIS PITARAKIS

Την ώρα που όλη η Σερβία προσεύχεται για τον Όγκνιεν Κούζμιτς, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αποφάσισε πως αυτός που θα τον αντικαταστήσει στην προετοιμασία της Σερβίας είναι ο Νίκολα Γιοβάνοβιτς.

Η κατάσταση της υγείας του Όγκνιεν Κούζμιτς εξακολουθεί να αποτελεί το πρώτο θέμα στη Σερβία, με τον σέντερ του Ερυθρού Αστέρα να δίνει μάχη από τα ξημερώματα της Κυριακής (14/7) προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή.

Την ίδια ώρα που όλη η χώρα προσεύχεται για την υγεία του, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του στην προετοιμασία των "όρλοβι", οι οποίοι θα δώσουν το πρώτο ραντεβού την Πέμπτη (18/7). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας κατέληξε στον Νίκολα Γιοβάνοβιτς (φέτος είχε 5.5 πόντους και 3.8 ριμπάουντ στη Lega Basket με την Τρέντο) για να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε, αν και είναι δεδομένο πως ο 25χρονος σέντερ δεν πρόκειται να δώσει το "παρών" στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Κι αυτό γιατί μπροστά του βρίσκονται οι Νίκολα Γιόκιτς, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, Νίκολα Μιλουτίνοβ και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, με τους τρεις πρώτους να είναι τα ακλόνητα φαβορί για να βρεθούν στη μεγάλη διοργάνωση.

Αναλυτικά οι αρχικές επιλογές του Σάσα Τζόρτζεβιτς για την προετοιμασία:

PG: Μίλος Τεόντοσιτς, Στέφαν Γιόβιτς, Βασίλιε Μίτσιτς.

SG: Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς, Μάρκο Γκούντουριτς, Αλέκσα Αβράμοβιτς.

SF: Ντέγιαν Τοντόροβιτς, Βλάντιμιρ Λούτσιτς, Μάρκο Σιμόνοβιτς.

PF: Νέμανια Μπιέλιτσα, Μίλαν Μάτσβαν, Στέφαν Μπίρτσεβιτς.

C: Νίκολα Γιόκιτς, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, Νίκολα Μιλουτίνοβ, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ