FIBA WORLD CUP

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ξέσπασε στη συνέντευξη Τύπου ο Νέμανια Μπιέλιτσα

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ξέσπασε στη συνέντευξη Τύπου ο Νέμανια Μπιέλιτσα

Απίστευτο ξέσπασμα από τον Νέμανια Μπιέλιτσα μετά από την ήττα της Σερβίας στην Ντονγκουάν. Μονολόγησε στη συνέντευξη Τύπου και εξήγησε τι πέρασε αυτός και η ομάδα του τις τελευταίες εβδομάδες.

Ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των Σέρβων ήταν η απογοήτευση μετά από την ήττα τους από την Αργεντινή. Δεν μπήκαν στην τετράδα και στα ματς των μεταλλίων, δεν θα παλέψουν με τις ΗΠΑ, δεν θα διεκδικήσουν το τρόπαιο που πολύς κόσμος θεωρούσε ότι είναι ικανοί να σηκώσουν στην Κίνα.

Ο Αλεκσάντερ Τζόρτζεβιτς και ο Νέμανια Μπιέλιτσα εκπροσώπησαν την ομάδα τους στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης που έγινε στη Ντονγκουάν Μπάσκετμπολ Αρένα, με τον παίκτη των Σακραμέντο Κινγκς να ξεσπά και να δίνει σε όλους να καταλάβουν πόσο πραγματικά δύσκολο ήταν το έργο της ομάδας του σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΝΤΟΝΓΚΟΥΑΝ, ΚΙΝΑ: Χάρης Σταύρου

Δείτε το ξέσπασμα του Νέμανια Μπιέλιτσα από το 4'00'' κι έπειτα...

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο ανδρών:

Αλεκσάντερ Τζόρτζεβιτς: "Πονάμε, ήταν μια σκληρή ήττα για εμάς, αλλά δεν θέλω να πω πολλά. Ακούσατε όσα είπε ο Μπιέλιτσα, καταλάβατε τι πίεση είχαν όλα αυτά τα παιδιά στη διάρκεια του τουρνουά. Υπήρχε ευφορία στην χώρα μας, όλοι περίμεναν να μας δουν, ήμασταν το φαβορί για όλο τον κόσμο, έλεγαν ότι θα κερδίσουμε, όμως όλα αυτά μερικές φορές δεν βοηθούν. Τώρα κατάλαβα τι πέρασαν όλα αυτά τα έμπειρα παιδιά. Είδατε πόσο βαθιά εξήγησε όσα πέρασε.

Η δημιουργία ήταν απόψε το κλειδί του αγώνα, οι γκαρντ έκαναν τη διαφορά και το είδαμε. Είχαν τον έλεγχο, κάναμε πολλά λάθη γιατί δεν ήμασταν έτοιμοι πνευματικά, γιατί η Αργεντινή έπαιξε σκληρά. Υπήρχαν κάποια σφυρίγματα στο πρώτο μέρος, όπως αυτά στον Μαριάνοβιτς που δεν μου άρεσαν. Υπήρξαν πολλές επαφές που δεν σφυρίχθηκαν.

Στο τρίτο δεκάλεπτο επιστρέψαμε, πήραμε το προβάδισμα, αλλά στο φινάλε κάναμε κάποια λάθη που δεν έπρεπε να κάνουμε και εκείνοι έβαλαν κάποια μεγάλα, δύσκολα σουτ που μας έκοψαν τα πόδια. Είμαι περήφανος που ήμουν προπονητής αυτών των παιδιών. Ο Καμπάτσο κυριάρχησε στο ματς και αξίζει αυτή τη νίκη, ο Σκόλα είναι ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του αθλήματος και έκανε τη διαφορά για να κερδίσουν. Άξιζαν αυτό το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν ο Μίτσιτς θα μείνει μαζί μας, τώρα είμαστε όλοι εδώ και αυτό θέλει κουράγιο".

Νέμανια Μπιέλιτσα: "Θέλω να πω τόσα πολλά, αλλά θα το κάνω σύντομο. Δύσκολη ήττα για εμάς, για την ομάδα μας. Πρώτα απ' όλα θέλω να ζητήσω συγγνώμη στην χώρα μας, γιατί μας πίστεψε. Πιστέψαμε κι εμείς, είχαμε εξαιρετική ομάδα, αλλά τουρνουά σαν κι αυτό δείχνουν ότι μπορεί να είσαι καλύτερη ομάδα, αλλά η Αργεντινή έδειξε ότι ήθελε περισσότερο από εμάς αυτή τη νίκη. Δεν ήμασταν έτοιμοι γι' αυτό το παιχνίδι πνευματικά, ειδικά εγώ. Είμαι από τους ηγέτες αυτής της ομάδας και πρέπει να το παραδεχθώ.

Είδα τους πανηγυρισμούς τους, έκλαιγαν, άξιζαν αυτή τη νίκη. Τι να πω για εμάς. Είμαστε ένα εξαιρετικό γκρουπ παικτών. Δεν χάσαμε γιατί είμαστε εγωιστές, απλά δεν προετοιμάσαμε το μυαλό μας γι' αυτόν τον αγώνα. Μπορώ να μιλάω για ώρες, όμως αυτή η ήττα μας πονάει πολύ. Προσπαθήσαμε πολύ αυτό το καλοκαίρι, είναι σκληρό. Υπάρχουν και σημαντικότερα πράγματα, ο συμπαίκτης μας έπαιξε (Μίτσιτς) ενώ έχασε τη μητέρα του. Τι άλλο να πω γι' αυτή την ομάδα.

Είμαστε ένα γ@μημένα καλό γκρουπ νεαρών παικτών, θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά προσπαθήσαμε με τον λάθος τρόπο. Ήμασταν το φαβορί για να κερδίσουμε το τρόπαιο μετά από πολλά χρόνια, αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος και εμείς ίσως να μην ήμασταν τόσο σκληροί. Δεν υποτιμήσαμε κανέναν, είχαμε απλά μια κακή μέρα. Τώρα πρέπει να προετοιμάσουμε τους εαυτός μας για τη συνέχεια. Ήρθαμε σαν ομάδα, ίσως... Το θέλαμε, αλλά το θέλαμε με τον λάθος τρόπο. Πρέπει να τελειώσουμε το τουρνουά δυνατά".

Photo Credits: FIBA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αργεντινή - Σερβία 97-87: Την "τελείωσε" με Καμπάτσο και Σκόλα
Παγκόσμιο Κύπελλο: Μαγική πάσα του Λαπροβίτολα κάτω από τα πόδια του Μπιέλιτσα!
TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ