FIBA WORLD CUP

Παγκόσμιο Κύπελλο: Η "Equipe" ζήτησε τα μυστικά του Γιαννάκη

Παγκόσμιο Κύπελλο: Η "Equipe" ζήτησε τα μυστικά του Γιαννάκη
EUROKINISSI

H "Equipe" ζήτησε την άποψη του Παναγιώτη Γιαννάκη για το παιχνίδι της Γαλλίας με τις ΗΠΑ στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αναζητώντας τα... μυστικά για να σοκάρουν την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς.

Η Γαλλία βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της σύγχρονης ιστορίας της: το παιχνίδι με την Team USA για τους "8" του Παγκοσμίου Κυπέλλου . Οι "μπλε" ξέρουν ότι είναι το αουτσάιντερ της αναμέτρησης, ξέρουν ότι θα πρέπει να κάνουν το τέλειο για να ελπίζουν σε πρόκριση, διαθέτοντας ένα εξαιρετικά ταλαντούχο σύνολο, στο οποίο ξεχωρίζουν ο Ρουντί Γκομπέρ, ο Εβάν Φουρνιέ και ο Νάντο Ντε Κολό.

Δεδομένη της παρουσίας του Παναγιώτη Γιαννάκη στη Ντογκουάν για τους αγώνες της προημιτελικής φάσης (είδε δια ζώσης την πρόκριση της Αργεντινής σε βάρος της Σερβίας), η "Equipe" τού ζήτησε να μοιραστεί μερικά από τα μυστικά της μεγαλειώδους νίκης της Ελλάδας επί των ΗΠΑ στη Σαϊτάμα. Η αναζήτηση των στοιχείων που μπορούν να μετατρέψουν τη γαλλική ομάδα στη δεύτερη που θα κερδίσει τους NBAers, μετά την Ελλάδα πριν από δεκατρία χρόνια.

"Οι ΗΠΑ διέθεταν τεράστιους παίκτες εκείνη την εποχή (ΛεΜπρον Τζέιμς, Ντουέιν Ουέιντ, Καρμέλο Άντονι, Κρις Πολ, Ντουάιτ Χάουαρντ μεταξύ άλλων), αλλά οι δικοί μου παίκτες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ειδικά στο κομμάτι της συγκέντρωσης και αυτών που έπρεπε να κάνουν. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο σε τέτοιου είδους αγώνες. Θέλαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό και να παίξουμε έξυπνα για να μεταφέρουμε την πίεση στην απέναντι πλευρά. Δεν είχαμε ενέργεια μετά τον ημιτελικό, είναι τόσο απλό. Οι παίκτες δεν ήταν εξίσου συγκεντρωμένοι. Εκείνη η νίκη που είχαμε κάνει απέναντι στις ΗΠΑ ήταν τόσο μεγάλη, που μας εξάντλησε" ήταν η αρχική τοποθέτηση του " Δράκου " στην Equipe, πριν ερωτηθεί για το πώς προετοιμάστηκε η ομάδα του για το παιχνίδι με τις ΗΠΑ:

"Κερδίζοντας τη Γαλλία στους "8" της διοργάνωσης" απάντησε γελώντας, για να προσθέσει: "Ξέρεις γιατί το λέω αυτό; Γιατί η Γαλλία μας βοήθησε να μάθουμε πώς να ελέγξουμε μια ομάδα που αποτελείται από αθλητικούς παίκτες, ήμασταν πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ένα σύνολο που ήταν πιο ποιοτικό από το δικό μας, αλλά είχε παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της γαλλικής ομάδας".

Εν συνεχεία, σημείωσε: "Τώρα, οι ΗΠΑ έχουν μικρότερα ονόματα σε σχέση με τη Σαϊτάμα. Πλέον όμως, είναι πιο υποψιασμένοι για τους αντιπάλους τους, γιατί στις περισσότερες εθνικές ομάδες, βρίσκονται παίκτες που αντιμετωπίζουν στο ΝΒΑ. Παρόλ' αυτά σε κάποιες περιπτώσεις παραμένουν αλλαζονικοί, είναι υπερβολικά σίγουροι για τον εαυτό τους. Ο ρόλος των παικτών που παίζουν στην EuroLeague μπορεί ξαφνικά να γίνει πολύ σημαντικός, επειδή δεν τους ξέρουν οι NBAers. Η Γαλλία πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό" και ανέφερε επ' αυτού πως "παίξαμε στο παιχνίδι με δέκα παίκτες στο ροτέισον, αν θυμάμαι καλά. Όλες οι ομάδες έχουν αδυναμίες, αυτό ίσχυε επίσης για τις ΗΠΑ σε εκείνη τη διοργάνωση. Οι σούπερ σταρ από το ΝΒΑ έχουν ένα μειονέκτημα: δεν είναι υπομονετικοί. Θέλουν να κλέψουν την μπάλα και να τρέξουν το γήπεδο. Αυτό ήταν το παιχνίδι τους το 2006".

Όταν ρωτήθηκε για τον Βενσάν Κολέ και το έργο που έχει παράξει στον γαλλικό εθνικό πάγκο, ανέφερε πως "έχω μεγάλο σεβασμό για τον Βενσάν Κολέ, έχει πετύχει πολλά με τη Γαλλία. Πιστεύω ότι έχουν μια καλή ευκαιρία για να κερδίσουν τις ΗΠΑ. Μιλάμε για μια ομάδα που διαθέτει την αθλητικότητα που απαιτείται για ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά ταυτόχρονα την ευρωπαϊκή εξυπνάδα στην προσέγγιση του αγώνα. Το θέμα είναι ένα: θα έχουν υπομονή για να αποφύγουν τα λάθη;".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ