FIBA WORLD CUP

Παγκόσμιο Κύπελλο: Η ανάλυση των ΗΠΑ, αντιπάλου της Εθνικής

Παγκόσμιο Κύπελλο: Η ανάλυση των ΗΠΑ, αντιπάλου της Εθνικής
FIBA

Χωρίς τους σταρ του παρελθόντος, αλλά με το πιθανότατα καλύτερο προπονητικό επιτελείο στην ιστορία τους. Διαβάστε την ανάλυση των ΗΠΑ, αντιπάλου της Εθνικής στην 1η αγωνιστική της φάσης των 16 της διοργάνωσης.

Η μεγάλη ώρα έφτασε για την Εθνική. Σε λίγες ώρες θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ (15:30, LIVE Blog από το Sport24.gr) για την 1η αγωνιστική της φάσης των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τη νίκη ενδεχομένως να αποτελεί μονόδρομο αν νωρίτερα (11:30) η Βραζιλία έχει νικήσει την Τσεχία.

Οι ΗΠΑ στα μάτια του κόσμου μοιάζουν ξανά... θνητές για πρώτη φορά μετά το 2006. Δεν έχουν τους σταρ του παρελθόντος, ηττήθηκαν σε φιλικό από την Αυστραλία και νίκησαν με την ψυχή στο στόμα την Τουρκία στην πρώτη φάση. Δεν παύουν όμως να είναι μία ομάδα με 12 ΝΒΑερς, έχοντας στον πάγκο το πιθανότατα καλύτερο δίδυμο που έχουν εμφανίσει στην ιστορία τους, με τους Γκρεγκ Πόποβιτς και Στιβ Κερ.

Ο ΣΤΑΡ

Με την αφρόκρεμα του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου να ρίχνει “πόρτα” στην Team USA, ο Κέμπα Γουόκερ των Σέλτικς είναι το μεγαλύτερο αστέρι της ομάδας, παίρνοντας οριακά το χρίσμα από τον Ντόνοβαν Μίτσελ των Τζαζ.

Παγκόσμιο Κύπελλο: Η ανάλυση των ΗΠΑ, αντιπάλου της Εθνικής
FIBA

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ

Σε ένα ρόστερ με 12 ΝΒΑερς θα έπρεπε θεωρητικά να ξεχωρίζουν όλοι. Όταν ωστόσο γίνεται το ξεκαθάρισμα, γίνεται σαφές ότι κάποιοι παίκτες είναι λίγο πιο μπροστά από τους άλλους στην... επετηρίδα.

Παγκόσμιο Κύπελλο: Η ανάλυση των ΗΠΑ, αντιπάλου της Εθνικής
FIBA

Κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο, μία υποσημείωση: Σε αυτή την ομάδα είναι πολύτιμος και ο Τζέισον Τέιτουμ (10.5 πόντοι και 7.5 ριμπάουντ μέσο όρο) των Σέλτικς, ένας παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί από το 2 μέχρι το 4 και σουτάρει εξαιρετικά μετά από ντρίπλα. Δεν θα αγωνιστεί ωστόσο κόντρα στην Εθνική μας λόγω ενός διαστρέμματος που τον ακολουθεί.

ΤΟ ΣΤΥΛ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Το διαρκές τρέξιμο στο γήπεδο και η ασφυκτική πίεση πάνω στην μπάλα ήταν ανέκαθεν κύριο χαρακτηριστικό των Αμερικανών. Η φετινή έκδοση των ΗΠΑ δεν διαφέρει σε αυτό και ας έχει χειρότερο ρόστερ από τις προηγούμενες. Οι ΗΠΑ έχουν μία κουλτούρα χρόνων και την ακολουθούν.

Παγκόσμιο Κύπελλο: Η ανάλυση των ΗΠΑ, αντιπάλου της Εθνικής
FIBA

Στην άμυνα, η πίεση σε όλο το γήπεδο είναι δεδομένο ότι θα εφαρμοστεί, ενώ οι αντίπαλοι γκαρντ πρέπει να είναι έτοιμοι για να αντέξουν την άμυνα στην μπάλα του Ντέρικ Γουάιτ των Σπερς και του Μάρκους Σμαρτ των Σέλτικς. Ο τελευταίος ενδεχομένως να πέσει και πάνω στον Γιάννη, κάτι που έχει κάνει και στο ΝΒΑ, αφού έχει τον ίδιο σωματότυπο με τον Βραζιλιάνο Άλεξ Γκαρσία. Ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να έχει στο μυαλό της η Εθνική, είναι ότι αυτές οι ΗΠΑ δεν φοβούνται να παίξουν ζώνη, κάτι που έμοιαζε με... ντροπή για τις προηγούμενες εκδοχές της ομάδας. Ο Πόποβιτς και ο Κερ δεν έχουν κολλήματα και προσαρμόζονται σε κάθε αντίπαλο, δοκιμάζοντας ότι αυτοί θεωρούν σωστό.

Οι ΗΠΑ συνηθίζουν να παίζουν με ευέλικτα σχήματα, έχοντας τέσσερις περιφερειακούς στο παρκέ, κάτι που βασικά είναι και ανάγκη, αφού στο ρόστερ τους υπάρχουν πρακτικά 9 περιφερειακοί και 3 σέντερ, αλλά κανένας “καθαρός” πάουερ φόργουορντ. Κόντρα στην Εθνική μας όμως δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ταυτόχρονης χρησιμοποίησης δύο ψηλών, με τον Πλάμλι και έναν εκ των Τέρνερ και Λόπεζ, προκειμένου να αναχαιτιστεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Το Depth Chart

PG: Κέμπα Γουόκερ, Μάρκους Σμαρτ, Ντέρικ Γουάιτ

SG: Ντόνοβαν Μίτσελ, Κρις Μίντλετον,

SF: Τζο Χάρις, Τζέιλεν Μπράουν

PF: Χάρισον Μπαρνς, Τζέισον Τέιτουμ (τραυματίας)

C: Μάιλς Τερνερ, Μπρουκ Λόπεζ, Μέισον Πλάμλι

Photo Credits: FIBA

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ