FIBA WORLD CUP

Παγκόσμιο Κύπελλο: Γκρίνια στη Νιγηρία για προβλήματα στην προετοιμασία

Nigeria's Al-Farouq Aminu, left, Ekene Ibekwe, center, and Nigeria's Chamberlain Oguchi, right, sit on the bench during the final moments of a men's basketball game against Brazil at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Monday, Aug. 15, 2016. (AP Photo/Eric Gay)
Nigeria's Al-Farouq Aminu, left, Ekene Ibekwe, center, and Nigeria's Chamberlain Oguchi, right, sit on the bench during the final moments of a men's basketball game against Brazil at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Monday, Aug. 15, 2016. (AP Photo/Eric Gay) AP PHOTO/ERIC GAY

Η Νιγηρία προστέθηκε στη λίστα των ομάδων που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικής φύσεως στη διάρκεια της προετοιμασίας, με τους παίκτες να καταγγέλλουν πως η επιτροπή αθλητισμού βάζει εμπόδια.

Μετά την Ακτή Ελεφαντοστού και τη Βενεζουέλα, ήταν η σειρά της Νιγηρίας να κάνει ευρέως γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν στην προετοιμασία. Ο Έκπε Ούντο και οι συμπαίκτες του προέβησαν σε δημόσιες δηλώσεις μέσω των social media τους, καταγγέλλοντας τις πράξεις και τακτικές της επιτροπής αθλητισμού της χώρας.

Όπως επεσήμανε ο πρώην παίκτης της Φενέρμπαχτσε, δεν έχουν "ελευθερώσει" τα κονδύλια που έχει δώσει η FIBA για την προετοιμασία. " Δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Επιτροπή Αθλητισμού της Νιγηρίας δεν έχει έχει ελευθερώσει τα χρήματα που δόθηκαν σε εμάς για τις προπονήσεις, τα ταξίδια και το φαγητό", ανέφερε χαρακτηριστικά μέσω Twitter με τον -συμπαίκτη του- Τσιμέζι Μέτου να γίνεται ακόμη πιο συγκεκριμένος αφού τόνισε πως " ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, οι προπονητές και οι ίδιοι οι παίκτες χρειάστηκε να πληρώσουμε για τα πάντα".

Προς το παρόν πάντως, δεν δείχνει να υπάρχει ενδεχόμενο αποχής από τις προπονήσεις όπως έγινε στην περίπτωση της Ακτής Ελεφαντοστού και της Βενεζουέλας, τις προηγούμενες ημέρες.

Η Νιγηρία βρίσκεται στον Β' Όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μαζί με Ρωσία, Αργεντινή και Κορέα.

AP Photo/Eric Gay

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ