FIBA WORLD CUP

Παγκόσμιο Κύπελλο: Απών για τη Ρωσία ο Μοζγκόφ

Brooklyn Nets center Timofey Mozgov (20) in the first half of an NBA basketball game Tuesday, Nov. 7, 2017, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
Brooklyn Nets center Timofey Mozgov (20) in the first half of an NBA basketball game Tuesday, Nov. 7, 2017, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski) AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Χωρίς τον Τιμοφέι Μοζγκόφ θα παραταχθεί η Ρωσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, χάνοντας μεγάλο μέρος της δύναμης κοντά στο καλάθι.

Η απουσία του Τιμοφέι Μοζγκόφ από το Παγκόσμιο Κύπελλο επιβεβαιώθηκε, μετά την πρώτη προπόνηση της ομάδας του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς, τη Δευτέρα (22/7). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρωσίας δεν συμπεριέλαβε τον 33χρονο σέντερ στη λίστα που ανακοίνωσε, γεγονός που σημαίνει ότι ο πρώην παίκτης των Μπρούκλιν Νετς δεν θα δώσει το "παρών" στα παρκέ της Κίνας.

Πρόκειται για μια περίπτωση που είχε έτσι κι αλλιώς αρκετές ιδιαιτερότητες, δεδομένου ότι αναρρώνει από επέμβαση που έκανε το προηγούμενο διάστημα. Ο ίδιος είχε εξηγήσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι περιμένει να μιλήσει με τον προσωπικό γιατρό του, προκειμένου να δει αν θα είναι σε θέση να προλάβει τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μία διαδικασία που δεν θα αποσαφηνιζόταν πριν από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Προφανώς εκτιμώντας ότι αυτή η ιστορία μπορεί να τραβήξει και να δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα, ο Σεργκέι Μπαζάρεβιτς αποφάσισε να πορευτεί δίχως αυτόν. Αυτοί που αναμένεται να τραβήξουν κουπί στην Κίνα είναι οι Αλεξέι Σβεντ (Χίμκι), Τζοέλ Μπολομπόι (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Νικίτα Κουρμπάνοφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Αντρέι Ζούμπκοφ (Χίμκι), Αντρέι Βοροντσέβιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Βιτάλι Φριντζόν (Λοκομοτίβ Κουμπάν) και Σεμιόν Αντόνοφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Η Ρωσία βρίσκεται στον Β' Όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με Αργεντινή, Νότιο Κορέα και Νιγηρία.

AP Photo/David Zalubowski

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ