FIBA WORLD CUP

Παγκόσμιο Κύπελλο 2019: Φαβορί ο Μίροτιτς για τη δωδεκάδα της Ισπανίας

Παγκόσμιο Κύπελλο 2019: Φαβορί ο Μίροτιτς για τη δωδεκάδα της Ισπανίας
(AP PHOTO/MICHEL SPINGLER)

Ο Νίκολα Μίροτιτς είναι το φαβορί για παίξει ως νατουραλιζέ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, ωστόσο ακόμα δεν έχει αποκλειστεί η περίπτωση του Σερζ Ιμπάκα για τους Ισπανούς.

Με κάτι παραπάνω από 60 ημέρες να μας χωρίζουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (31 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου), στην Ισπανία φέρνουν στην επιφάνεια το δίλημμα του Σέρζιο Σκαριόλο σχετικά με τον ποιον θα επιλέξει να αγωνιστεί ως νατουραλιζέ. Τον Μίροτιτς ή τον Ιμπάκα.

Αυτή τη στιγμή, ο Μίροτιτς είναι το φαβορί. Ωστόσο, ο Ιμπάκα δεν είναι απίθανο να επιστρέψει έπειτα από πέντε χρόνια. Μην ξεχνάτε πως συνεργάστηκε με τον coach Σκαριόλο στους Τορόντο Ράπτορς, ενώ παράλληλα έχει γίνει γνωστό πως οι Καναδοί επιτρέπουν στον παίκτη τους να βρεθεί στην Κίνα. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Μίροτιτς είναι σε μία περίεργη κατάσταση καθώς ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, κάνουν θολό το τοπίο αναφορικά με τον νατουραλιζέ της ισπανικής ομάδας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της As.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως ο καθένας από τους δύο έχει τα δικά του πλεονεκτήματα στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι κι ενδεχομένως ρόλο στην τελική απόφαση του Σκαριόλο να παίξει το πλάνο που έχει στο μυαλό του για τις θέσεις των ψηλών, με δεδομένη την απουσία του Πάου Γκασόλ.

Το δημοσίευμα πάντως ξεκαθαρίζει πως φαβορί είναι ο Μίροτιτς, αν και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, όταν θα ανακοινωθούν οι κλήσεις. Πιθανότερη ημερομηνία η 8η Ιουλίου, ενώ η πρώτη προπόνηση αναμένεται να λάβει χώρα στη Μαδρίτη στις 24 Ιουλίου.

Η Ισπανία είναι στον τρίτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 και θα αντιμετωπίσει το Ιράν, το Πουέρτο Ρίκο και την Τυνησία στην πρώτη φάση.

(AP Photo/Michel Spingler)

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ