FIBA WORLD CUP

Οριόλα εναντίον EuroLeague

Οριόλα εναντίον EuroLeague

Ο Πιέρο Οριόλα μίλησε για την λανθασμένη στάση της EuroLeague στο κομμάτι των "παραθύρων" και την ανάγκη να δοθεί ένα τέλος στην κόντρα που πληγώνει -πάνω απ' όλα- τους παίκτες.

Την ίδια ώρα που η Μπαρτσελόνα έχει δώσει μόλις δύο παίκτες για τα "παράθυρα" (απαγορεύοντας στον Άρτεμ Πούστοβι να δώσει το "παρών" στην Ουκρανία), ο Πιέρ Οριόλα στέκεται στην ανάγκη να βρεθεί λύση στη διαμάχη της FIBA με την EuroLeague.

Ο ψηλός της ισπανικής ομάδας μίλησε στη "Mundo Deportivo" με αφορμή τους αγώνες της "φούρια ρόχα" στα "παράθυρα" του Σεπτεμβρίου, εξηγώντας πως " η EuroLeague θα μπορούσε να είχε διαφορετική στάση απέναντι στις εθνικές ομάδες". Κυρίως γιατί " αυτό που συμβαίνει τελικά είναι να βλάπτονται πάντα οι παίκτες".

Δεν περιορίστηκε σε αυτό, αφού εξήγησε πως " δεν λέω πως είναι λάθος των ομάδων, αλλά αυτό ισχύει. Οι παίκτες θέλουν να είναι και στους συλλόγους τους, αλλά και στις εθνικές. Μέσα στη σεζόν είναι αδύνατο να επιλέξεις, πρέπει να είσαι με την ομάδα σου γιατί οι διοργανώσεις δεν σταματούν. Αλλά τώρα, σε περίοδο προετοιμασίας, θέλουμε να είμαστε με τις εθνικές μας ομάδες. Η κατάσταση είναι περίπλοκη και στη μέση βρισκόμαστε εμείς, οι παίκτες".

Όσο για τη δική του πρόταση για το πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και ένα χρόνο την Ευρώπη; " Σίγουρα υπάρχουν λύσεις. Από τη στιγμή που υπάρχουν τα παράθυρα, θα μπορούσε να σταματά για μία εβδομάδα η EuroLeague όπως συμβαίνει με το EuroCup και το Basketball Champions League, για να μπορούν να πηγαίνουν οι παίκτες. Η EuroLeague όμως δεν σταματά και αγώνες των παραθύρων πρέπει να παιχθούν. Πρέπει να ζήσουμε μ' αυτό και να προσπαθήσουμε να πηγαίνουμε, όποτε είναι εφικτό", σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπαρχηγός της Μπαρτσελόνα.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ