FIBA WORLD CUP

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: "Κλείδωσαν" όλα τα εισιτήρια μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: "Κλείδωσαν" όλα τα εισιτήρια μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου
FIBA

Η Γαλλία και η Ισπανία εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μέσα από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Ολόκληρος ο χάρτης για τα προ-ολυμπιακά τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού, με τη συμμετοχή της Ελλάδας.

Η πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό της Τσεχίας από αυτά, διαμόρφωσε την εικόνα για τα επτά (7) εισιτήρια που προέκυψαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μέσα από τους αγώνες που διεξάγονται αυτή την περίοδο στην Κίνα.

Έτσι, γνωρίζουμε ήδη τις 8/12 χώρες - ομάδες που θα συμμετάσχουν στο μεγάλο ραντεβού του 2020, με την Ελλάδα να είναι μεταξύ αυτών που θα πρέπει να δώσουν τη μάχη τους στα προ-ολυμπιακά τουρνουά προκειμένου να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο Τόκιο.

Οι οκτώ (8) χώρες που γνωρίζουν ήδη ότι θα δώσουν το "παρών" στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι οι εξής:

- Η Ιαπωνία (διοργανώτρια)

- Η Γαλλία και η Ισπανία από την Ευρώπη

- Η Νιγηρία από την Αφρική

- Οι ΗΠΑ και η Αργεντινή από την Αμερική

- Το Ιράν από την Ασία

- Η Αυστραλία από την Ωκεανία

Οι υπόλοιπες τέσσερις (4) ομάδες που θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου 2020, θα προκύψουν μέσω των ισάριθμων προ-ολυμπιακών τουρνουά. Εκεί, θα συμμετάσχουν συνολικά 24 ομάδες. Πρόκειται για τις: Ελλάδα, Σερβία, Πολωνία, Τσεχία, Λιθουανία, Ιταλία, Ρωσία, Βραζιλία, Βενεζουέλα, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Γερμανία, Νέα Ζηλανδία, Τυνησία, Καναδάς και Τουρκία.

Τα προ-ολυμπιακά τουρνουά θα κλείσουν οκτώ χώρες που θα λάβουν wild card από την FIBA.

Photo Credits: FIBA

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ