FIBA WORLD CUP

Οι Σρέντερ, Κλέμπερ έστειλαν τους Γερμανούς στην Κίνα

Οι Σρέντερ, Κλέμπερ έστειλαν τους Γερμανούς στην Κίνα

Μία εξαιρετική κομπίνα στο τέλος του κανονικού αγώνα κράτησε όρθια την Γερμανία, που νίκησε εν τέλει το Ισραήλ 112-98 στην παράταση και προκρίθηκε μαθηματικά στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (VIDEO).

Η Γερμανία χρειάστηκε να ανατρέψει διαφορά 23 πόντων για να νικήσει το Ισραήλ 112-98 στην παράταση, να παραμείνει αήττητη στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (8-0) και να πάρει αυτομάτως το "εισιτήριο" για την τελική φάση που θα διεξαχθεί το 2019 στην Κίνα. Παράλληλα όμως η "νασιονάλμανσαφτ" χρειάστηκε και μία εξαιρετική κομπίνα που έγινε ουσιαστικά σε νεκρό χρόνο στο τέλος του κανονικού αγώνα.

Με 0,4'' να απομένουν για το τέλος του ματς και το Ισραήλ να προηγείται με 92-90, οι δύο NBAers της Γερμανίας έκαναν την διαφορά. Ο Ντένις Σρέντερ (της Οκλαχόμα Σίτι) έκανε την επαναφορά από τα οκτώ μέτρα και "βρήκε" υποδειγματικά τον Μαξ Κλέμπερ (των Ντάλας Μάβερικς), που "έκοψε" στην ρακέτα του (κοιμώμενου) Ισραήλ και με λέι-απ έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο ουσιαστικά υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο, αφού οι Γερμανοί σάρωσαν τους Ισραηλινούς με επιμέρους σκορ 20-6. Οι Σρέντερ (30 πόντοι, 13 ασίστ), Μπέντσινγκ (24 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Κλέμπερ (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ) ήταν οι κορυφαίοι της "νατσιονάλμανσαφτ", η οποία έγινε μετά την Ελλάδα η δεύτερη ομάδα που προκρίθηκε μαθηματικά στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την ευρωπαϊκή ζώνη της προκριματικής φάσης.

Δείτε στο video που ακολουθεί, πως έστειλε η Γερμανία το ματς στην παράταση:


Photo credits: AP Photo/Axel Schmidt
TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ