FIBA WORLD CUP

Οι NBAers που δεν θα παίξουν στο ''παράθυρο'' του Σεπτεμβρίου

Spain's Pau Gasol, right, comforts his brother Marc left, as he is forced to leave the court due to an injury during their Eurobasket European Basketball Championship bronze medal match against Russia in Istanbul, Sunday, Sept. 17. 2017. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Spain's Pau Gasol, right, comforts his brother Marc left, as he is forced to leave the court due to an injury during their Eurobasket European Basketball Championship bronze medal match against Russia in Istanbul, Sunday, Sept. 17. 2017. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP

Κάθε ρεκόρ σπάει η Εθνική Ισπανίας που δεν θα έχει εννέα (!!!) NBAers στους αγώνες με Ουκρανία και Λετονία. Δείτε τις απουσίες των ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων για το "παράθυρο" του Σεπτεμβρίου.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κι ο Κώστας Κουφός δεν βρέθηκαν στην προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδας για το "παράθυρο" του Σεπτεμβρίου, δεν θα παίξουν στις αναμετρήσεις με τη Σερβία (13/9) και τη Γεωργία (16/9) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 και έγιναν ακόμη δύο κρίκοι στη μεγάλη αλυσίδα που δημιουργήθηκε ανά την Ευρώπη. Πολλοί NBAers έκαναν πίσω για τους δικούς τους λόγους ο κάθε ένας κι ο Davide Chinellato της Gazzetta dello Sport έφτιαξε την λίστα με τα ονόματα που δεν θα δούμε στους επικείμενους αγώνες.

Το σημαντικότερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Ισπανία που δεν θα έχει εννέα (!!!) NBAers, καθώς οι Πάου και Μαρκ Γκασόλ, Ρίκι Ρούμπιο, Βίλι και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Σερτζ Ιμπάκα, Νίκολα Μίροτιτς, Άλεξ Αμπρίνες, Χοσέ Καλδερόν προτίμησαν να μην αγωνιστούν στα επερχόμενα ματς με την Ουκρανία (εκτός) και την Λετονία (εντός). Οι Τούρκοι δεν θα έχουν τον Ομέρ Ασίκ και φυσικά τον Ενές Καντέρ που ούτως ή άλλως δεν υπολογίζεται, οι Λετονοί θα παίξουν χωρίς τον τραυματία Κρίσταπς Πορζίνγκις, ο Λούκα Ντόντσιτς δεν θα ενισχύσει την Σλοβενία, η οποία δεν θα έχει ούτε τον Γκόραν Ντράγκιτς που έγραψε πέρυσι τον επίλογο στην διεθνή καριέρα του.

Οι Ιταλοί προχωρούν χωρίς τους Μάρκο Μπελινέλι, Ντανίλο Γκαλινάρι, Αλεσάντρο Τζεντίλε (προσπαθεί να κερδίσει θέση στο roster των Houston Rockets), η Λιθουανία δεν έχει τους Γιόνας Βαλαντσιούνας - Ντομάντας Σαμπόνις, η Πολωνία τον Μάρτσιν Γκόρτατ, η Κροατία τους Μάριο Χεζόνια - Ντράγκαν Μπέντερ (παίζουν όμως οι Σάριτς, Μπογκντάνοβιτς, Ζούμπατς, Ζίζιτς), η Γαλλία στερείται των υπηρεσιών των Ντιλικίνα, Γκομπέρ, Φουρνιέ, Λουγουαγού-Καμπαρό, Γιαμπουσελέ, Μαχίνμι, Οκόμπο, η Ρωσία θα παίξει χωρίς τον Τιμοφέι Μοζγκόφ, η Φινλανδία χωρίς τον Λάουρι Μάρκανεν, η Σερβία χωρίς τους Μίλος Τεόντοσιτς, Μπόμπαν Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, Νίκολα Γιόκιτς, η Γερμανία έχει τον Ντένις Σρέντερ, αλλά όχι τους Πολ Τσίπσερ - Ντάνιελ Τάις, ενώ το Ισραήλ θα παίξει χωρίς τον Όμρι Κάσπι.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ