FIBA WORLD CUP

Ο Σκόλα έγινε το "Νο2" στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο Σκόλα έγινε το "Νο2" στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου
FIBA

Ο Λουίς Σκόλα πέτυχε 23 πόντους στη δεύτερη νίκη των "γκαούτσος" στο Παγκόσμιο Κύπελλο και έγραψε ιστορία.

Ο Λουίς Σκόλα αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία για την εθνική της Αργεντινής και έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο φόργουορντ/σέντερ των "γκαούτσος" είχε ακόμα μία "γεμάτη" και ιδιαιτέρως παραγωγική εμφάνιση στη δεύτερη αγωνιστική κόντρα στη Νιγηρία πετυχαίνοντας double-double (23 πόντους, 10 ριμπάουντ) και ταυτόχρονα σημειώνοντας μία ιστορική επίδοση.

Για την ακρίβεια, ο 39χρονος άσος της Αργεντινής, κατάφερε να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ της διοργάνωσης φτάνοντας τους 611 πόντους μετά τους 23 και 15 πόντους που πέτυχε κόντρα σε Νιγηρία και Κορέα αντίστοιχα.

Έτσι, άφησε πίσω του τον σπουδαίο Αυστραλό αλλά και αρκετά... τζέντλεμαν, Άντριου Γκέιζ ο οποίος δεν παρέλειψε να υποδεχτεί με θαυμαστό -και με χιούμορ- το επίτευγμα του "ανταγωνιστή" του: " Είσαι ένας φανταστικός παίκτης εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι μία δυσάρεστη μέρα για μένα, αλλά μία υπέροχη μέρα για σένα. Παρεμπιπτόντως, σου πήρε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα. Εμένα, μόλις τέσσερα", είπε με σαρκαστική διάθεση, για να προσθέσει: " Είσαι ένας Πρωταθλητής. Έχεις αφοσιωθεί στην εθνική ομάδα για χρόνια και δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο χαρούμενος για το κατόρθωμά σου".

Με λόγια θαυμασμού, ωστόσο, για το ιστορικό επίτευγμα του Σκόλα μίλησε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής, Σέρχιο Ερνάντεθ: " Είναι ο δάσκαλός μας. Είναι 39 ετών, κι όμως σηκώνεται κάθε πρωί προσπαθώντας να γίνει όλο και καλύτερος, δουλεύοντας περισσότερο από τον καθένα. Πριν από την καλοκαιρινή προετοιμασία, εκείνος προπονούταν για 14 εβδομάδες στο σπίτι του όπου έχει το δικό του γήπεδο, με προσωπικό γυμναστή και προπονητή και ξυπνούσε στις 6 το πρωί για να γυμναστεί σκληρά. Μας οδηγεί με το παράδειγμά του, όχι με τα λόγια του. Όλες οι ομάδες χρειάζονται έναν ηγέτη σαν αυτόν. Τον αγαπάμε".

Η κορυφαία τριάδα σκόρερ της διοργάνωσης:

1. Όσκαρ Σμιτ - 843 πόντοι (σε 33 αγώνες)

2. Λουίς Σκόλα - 611 (σε 35 αγώνες)*

3. Άντριου Γκέιζ -594 (σε 33 αγώνες)

* Ο Αργεντινός είναι εν ενεργεία αθλητής

Photo Credits: FIBA

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ