ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Σερμαντίνι κράτησε "ζωντανή" την Γεωργία με buzzer beater

Ο Σερμαντίνι κράτησε "ζωντανή" την Γεωργία με buzzer beater

Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι σκόραρε 0,3'' πριν από τη λήξη και η Γεωργία του Ηλία Ζούρου νίκησε το Ισραήλ 71-69, παραμένοντας ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (VIDEOS).

Η Γεωργία εξακολουθεί να ελπίζει σε πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ο Γκιόργκι Σερμαντίνι. Ο σέντερ της Ουνικάχα Μάλαγα έβαλε το νικητήριο λέι-απ 0,3'' πριν από το τέλος της αναμέτρησης με το Ισραήλ και η ομάδα του Ηλία Ζούρου επικράτησε στην παράταση με 71-69, συνεχίζοντας την... καταδίωξη της Σερβίας για μία θέση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Γεωργία βελτίωσε το ρεκόρ της σε 5-5, ωστόσο για να ελπίζει βάσιμα στην πρόκριση, θα χρειαστεί άλλες δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και δύο στραβοπατήματα της Σερβίας (5-4), κόντρα στην οποία υστερεί στην ισοβαθμία. Η Γεωργία έχει ακόμα να αντιμετωπίσει την Ελλάδα (εκτός) και την Εσθονία (εντός), ενώ η Σερβία έχει μπροστά της τις αναμετρήσεις με την Εσθονία (εκτός) και το Ισραήλ (εντός), πέραν της αποψινής με την Ελλάδα (3/12, 21:15).

Όσον αφορά στον συναρπαστικό αγώνα με το Ισραήλ, ο Γκόγκα Μπιτάτζε ήταν ο πρώτος σκόρερ των Γεωργιανών με 18 πόντους, ενώ ο Γκεόργκε Τσιντσάτζε πρόσθεσε άλλους 15 και ο Σερμαντίνι έκανε νταμπλ-νταμπλ (10 πόντοι, 11 ριμπάουντ). Από πλευράς Ισραήλ, που ουσιαστικά έχασε κάθε πιθανότητα πρόκρισης, κορυφαίος ήταν ο Τζέικ Κοέν (22 πόντοι, 8 ριμπάουντ), που ήταν επίσης και αυτός που ισοφάρισε το σκορ 69-69 με 2/2 βολές 26'' πριν από τη λήξη της παράτασης.

Το Ισραήλ θα μπορούσε να έχει πάρει τη νίκη και από την κανονική διάρκεια, ωστόσο το τρίποντο του Ταμίρ Μπλατ λίγο πριν από τη λήξη δεν βρήκε στόχο. Λίγο νωρίτερα (στα 18'') είχε ισοφαρίσει πάλι με 2/2 βολές ο Κοέν και στην επόμενη φάση ο Τσιντσάτζε αστόχησε σε δίποντο.

Δείτε πως έκρινε το παιχνίδι ο Γκιόργκι Σερμαντίνι και τα highlights του αγώνα:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ