FIBA WORLD CUP

Ο Σάριτς βάζει πάνω απ' όλα την Κροατία

Ο Σάριτς βάζει πάνω απ' όλα την Κροατία
AP PHOTO/LEFTERIS PITARAKIS

Ο Ντάριο Σάριτς μίλησε για το πόσο δύσκολο ήταν να πείσει τους Philadelphia Sixers να του επιτρέψουν να παίξει στα "παράθυρα" του Σεπτεμβρίου. "Είχα προβλήματα μαζί τους", τόνισε χαρακτηριστικά.

Για ένα ακόμη καλοκαίρι, ο Ντάριο Σάριτς δήλωσε "παρών" στην Κροατία, προκειμένου να βοηθήσει την εθνική ομάδα της χώρας του να πάρει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το έργο της "χρβάτσκα" μόνο εύκολο δεν είναι άλλωστε, δεδομένη της κακής παρουσίας στην πρώτη φάση των προκριματικών -εκεί απ όπου έλειψαν όλα τα αστέρια της από το ΝΒΑ και την EuroLeague.

Με τρεις νίκες και τρεις ήττες, η Κροατία χρειάζεται πάση θυσία να κάνει το "δύο στα δύο" στα παιχνίδια αυτής της εβδομάδας απέναντι σε Λιθουανία (14/9) και Πολωνία (17/9) προκειμένου να αποκτήσει ένα μικρό προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών της (βλ. Ιταλία, Πολωνία, Ολλανδία και Ουγγαρία). Ο 24χρονος φόργουορντ δεν το σκέφτηκε... δευτερόλεπτο να ενταχθεί στην προετοιμασία του Ντράζεν Αντζούλοβιτς αυτό το καλοκαίρι, εξηγώντας μάλιστα πως έκανε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να πείσει τους Philadelphia Sixers να του δώσουν το "πράσινο φως".

Λίγη ώρα μετά τη φιλική νίκη επί της Σλοβενίας (εκεί όπου είχε 19 πόντους, 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ σε 32'31'' συμμετοχής), παραδέχθηκε πως " είχα προβλήματα με τους Sixers". Για να επισημάνει αμέσως μετά πως " μιλούσαμε στο τηλέφωνο για έξι - επτά ημέρες, κάθε μέρα από δύο ώρες. Ήθελα να τους πείσω για τη σημασία του να με αφήσουν να παίξω για την εθνική ομάδα. Πρέπει να βρίσκομαι στις ΗΠΑ για την έναρξη της προετοιμασίας με την ομάδα στις 21 Σεπτεμβρίου. Σκέψου ότι παίζω με την Κροατία μόλις τέσσερις μέρες νωρίτερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για μένα".

Ο λόγος; " Είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσω την Κροατία να εξασφαλίσει μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κι από εκεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντάριο Σάριτς μιλάει με τέτοιο τρόπο για την "χρβάτσκα" και αποτυπώνει εμπράκτως την αγάπη του για το εθνόσημο. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί άλλωστε σημαντικότατο στέλεχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του.

Πέραν αυτού, στάθηκε στη διαφορά αντιμετώπισης που υπάρχει ανάμεσα στους παίκτες του ΝΒΑ, ανάλογα του πόσο σημαντικοί είναι για τις ομάδες του. Έφερε ως παράδειγμα εκείνον και τον Φουρκάν Κορκμάζ της Τουρκίας. " Η ομάδα έδωσε το ελεύθερο στον Φουρκάν γιατί έχει μικρότερο ρόλο. Από εμένα περιμένουν πολλά περισσότερα, δεν θέλουν να κουραστώ με έξτρα προπόνηση και αγώνες. Πέρσι, βρήκα ρυθμό κατά τα Χριστούγεννα. Ήμουν πραγματικά κουρασμένος. Άργησα αρκετά έως ότου αρχίσω να παίζω... κανονικά", κατέληξε.

AP Photo/Lefteris Pitarakis

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ