FIBA WORLD CUP

Ο παίκτης με το μεγαλύτερο επίθετο εξήγησε τι σημαίνει

Ο παίκτης με το μεγαλύτερο επίθετο εξήγησε τι σημαίνει

Η απορία λύθηκε: Ο Ζαν Ζακ Γουίλσον Νσομποζουαμπιοσενουμουκίζα, ο πόιντ γκαρντ από την Ρουάντα, εξήγησε τι σημαίνει το επίθετό του.

Δεν ήταν από τους παίκτες που έλαμψαν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν ήταν καν ένας από τους καλύτερους παίκτες της Ρουάντα, η οποία έμεινε εκτός τελικής φάσης. Ο Ζαν Ζακ Γουίλσον Νσομποζουαμπιοσενουμουκίζα ήταν πάντως ένας από τους παίκτες που έγιναν viral και ο λόγος δεν ήταν φυσικά άλλος από το επίθετό του .

Η FIBA ρώτησε τον 20χρονο πόιντ γκαρντ από την Ρουάντα τι σημαίνει το (26 γραμμάτων, σε πιστή μεταφορά στην ελληνική γλώσσα) επίθετό του και αυτός έλυσε την απορία: " Είμαι χριστιανός και σημαίνει «είμαι ικανός να κάνω τα πάντα χάρις στον Θεό»", αποκρίθηκε ο Νσομποζουαμπιοσενουμουκίζα, ή απλά Τζέι Τζέι για τους φίλους του. Ή Γουίλσον, κατά τον προπονητή του.

" Είναι 20 ετών και έχει μπροστά του 10 χρόνια για να κάνει κάτι ώστε να τον θυμούνται για το όνομά του, όχι για το μέγεθος του, αλλά για την ποιότητά του. Και έχει αυτή την προοπτική", τόνισε ο Βλαντ Μπόσνιακ, προπονητής της Εθνικής Ρουάντα.

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟ ΝΒΑ

" Στην Αφρική είναι δύσκολο να παίξεις τόσο νέος στην εθνική ομάδα της πατρίδας σου. Και όταν μπεις σε αυτήν, δεν φεύγεις από αυτήν. Στην Ρουάντα είμαστε ευάλωτοι στην θέση του πόιντ γκαρντ, οπότε έβαλα τον Γουίλσον σαν εναλλακτική λύση. Έπαιξε σαν 19χρονος, βελτιώθηκε και ευχόμαστε να συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο".

Ο Ζαν Ζακ Γουίλσον Νσομποζουαμπιοσενουμουκίζα έπαιξε σε τέσσερις αγώνες στα παράθυρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, έχοντας 3,8 πόντους, 2,3 ασίστ και 2,8 κλεψίματα κατά μέσο όρο ανά 15,8 λεπτά συμμετοχής.

" Το όνειρο μου στο μπάσκετ είναι το απόλυτο: θέλω να παίξω στο ΝΒΑ. Το ίνδαλμα μου πάντοτε ήταν και ακόμα είναι ο Ντέρικ Ρόουζ, επειδή μου αρέσουν τα λέι-απ και τα καρφώματα που κάνει. Επίσης λατρεύω και τον Καϊρί Ίρβινγκ", λέει ο ίδιος.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ