FIBA WORLD CUP

Ο Καναδάς παρουσίασε τον Νικ Νερς

Ο Καναδάς παρουσίασε τον Νικ Νερς
AP Photo/Morry Gash AP PHOTO/MORRY GASH

Ο Καναδάς θα πάει στην Κίνα με μεγάλες φιλοδοξίες, πολλούς NBAers και ομοσπονδιακό τεχνικό τον προπονητή των Ράπτορς, Νικς Νερς, ο οποίος παρουσιάστηκε μέσω συνέντευξης Τύπου.

Δέκα ημέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΝΒΑ ο Νικ Νερς μπαίνει σιγά σιγά σε κλίμα Παγκοσμίου Κυπέλλου . Ο προπονητής των Τορόντο Ράπτορς παρουσιάστηκε σήμερα από την Ομοσπονδία του Καναδικού μπάσκετ ως ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ανδρών, φιλοδοξώντας να την οδηγήσει στην επιτυχία που ψάχνει εδώ και πολλά χρόνια.

" Ανυπομονώ να δουλέψω μαζί με αυτό το γκρουπ των ταλαντούχων νεαρών παικτών. Λατρεύω το παγκόσμιο μπάσκετ και το βλέπω σαν μία καλή ευκαιρία να μάθω από τους καλύτερους του κόσμου, εκπροσωπώντας τον Καναδά με υπερηφάνεια", δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο 51χρονος Αμερικανός προπονητής.

Στην Κίνα ο Καναδάς θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά το 2010, όπου είχε απολογισμό πέντε ήττες σε ισάριθμους αγώνες. Αυτή τη φορά, πάντως, θα έχει πολύ ταλέντο, καθώς οι περισσότεροι NBAers αναμένεται να είναι παρόντες, από τον Άντριου Γουίγκινς και τον Κόρι Τζόζεφ, μέχρι τον Τζαμάλ Μάρεϊ, τον Κέλι Ολίνικ, τον Ντουάιτ Πάουελ και τον Τρίσταν Τόμπσον.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (31 Αυγούστου - 15 Σεπτεμβρίου) ο Καναδάς θα συμμετάσχει στον 8ο όμιλο, όπου θα έχει αντιπάλους την Αυστραλία, την Λιθουανία και την Σενεγάλη. Οι πρώτες δύο ομάδες προκρίνονται στην φάση των "16".

Photo credits: AP Photo/Morry Gash

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ