FIBA WORLD CUP

Παραιτήθηκε ο Ορένγκα

Παραιτήθηκε ο Ορένγκα

Ο Χούαν Αντόνιο Ορένγκα έθεσε εαυτόν εκτός της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, βλέποντας πως δεν έχει πια χώρο στην ομάδα. Ποιες οι λεπτομέρειες

Η Ισπανία αν και φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν κατάφερε να φτάσει ούτε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς ηττήθηκε από την Γαλλία στον προημιτελικό. Όπως ήταν φυσικό, η αποτυχία "χρεώθηκε" κατά κύριο λόγο, στον προπονητή της ομάδας Χούαν Αντόνιο Ορένγκα. Το κλίμα ήταν βαρύ και έτσι ο κόουτς των "φούριας ρόχας" αποφάσισε να παραιτηθεί.

Όπως ίδιος τόνισε προέβη σε αυτήν την απόφαση τόσο γιατί δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους που του είχαν τεθεί (μετάλλιο στο Παγκόσμιο) όσο και γιατί ήθελε να διευκολύνει τον σχεδιασμό της ομάδας στο μέλλον.

"Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και το υπόλοιπο προσωπικό της ομοσπονδίας για την κοινού εργασία που πραγματοποιήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια", ανέφερε ο Ορένγκα, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ισπανική ομοσπονδία.

Η FEB, με τη σειρά της, ευχαρίστησε τον κόουτς για τις υπηρεσίες και την αφοσίωση του στην ομάδα. Μάλιστα, προτίθενται να του δώσει μια θέση στο προπονητικό επιτελείο, καθώς βασίζονται στην τεχνογνωσία του.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ