FIBA WORLD CUP

Πάου Γκασόλ για... κόουτς!

Πάου Γκασόλ για... κόουτς!

Ο Πάου Γκασόλ έσπευσε να υπερασπιστεί τον πρώην προπονητή του στην εθνική Ισπανίας, εξήγησε πως η αποτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι υπόθεση όλων και μίλησε για το ενδεχόμενο να αναλάβει χρέη χεντ κόουτς.

Η ισπανική ομοσπονδία βρίσκεται σε αναζήτηση νέου ομοσπονδιακού κόουτς, από τη στιγμή που ο Χουάν Αντόνιο Ορένγκα υπέβαλε την παραίτησή του από τον πάγκο της ''φούρια ρόχα''.

Ενώ, λοιπόν, ισπανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ενδεχόμενο επιστροφής του Σέρτζιο Σκαριόλο στη θέση του εθνικού προπονητή για τους Ίβηρες, ο Πάου Γκασόλ ''κάλυψε'' τον πρώην τεχνικό της Ισπανίας.

Ο Πάου βρέθηκε στο συνέδριο που διοργανώθηκε από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαρκελώνης μαζί με τον αδελφό του, Μαρκ, κι έκανε έναν σύντομο απολογισμό της πορείας της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

''Είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχτούμε την απόφαση του κόουτς. Δεν έχει να κάνει με τους παίκτες της εθνικής ομάδας, είναι μια απόφαση αυστηρώς προσωπική και δεν ξέρουμε αν σχετίζεται με οτιδήποτε άλλο. Δεν είναι ώρα να ψάχνουμε για δικαιολογίες. Επίσης, δεν θα χάναμε από τη Γαλλία αν υπήρχε μόνο ένας υπεύθυνος! Αυτή η αποτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι υπόθεση όλων μας! Στο μπάσκετ, και γενικώς στον αθλητισμό, σχεδόν πάντα φταίει ο προπονητής για τις αποτυχίες. Αυτό δεν είναι πάντα δίκαιο''.

Εν συνεχεία, ο Καταλανός πάουερ φόργουορντ των Bulls αναφέρθηκε στο μέλλον της εθνικής Ισπανίας μετά την αποχώρηση του Χουάν Αντόνιο Ορένγκα από την τεχνική ηγεσία. ''Δεν έχουμε εμείς την τελευταία λέξη όσον αφορά τον νέο προπονητή της εθνικής ομάδας. Πλέον εγώ είμαι συγκεντρωμένος στο Chicago κι ο Μαρκ στο Memphis. Ό,τι έγινε, έγινε. Δεν αξίζει να κοιτάμε στο παρελθόν. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι''.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την προπονητική όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ο Πάου Γκασόλ εξήγησε: ''Κατ' αρχάς, δεν μπορώ να με φανταστώ ως προπονητή όμως δεν το αποκλείω! Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις, πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα. Δεν το αποκλείω όμως για να είμαι ειλικρινής, αυτή τη στιγμή δεν το βλέπω πολύ πιθανό''. Ο 34χρονος Γκασόλ μίλησε για τη μετακίνηση του στο Chicago, για λογαριασμό των Bulls. ''Είναι μια νέα πρόκληση που την αντιμετωπίζω με ενθουσιασμό. Πηγαίνω στο Chicago και νιώθω σαν μικρό παιδί''.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ