FIBA WORLD CUP

Ουκρανία - Δομινικανή Δημοκρατία 72-62

Ουκρανία - Δομινικανή Δημοκρατία 72-62

Ένα τρίποντο ξέσπασμα ήταν αρκετό στους Ουκρανούς για να κάμψουν με 72-62 την αντίσταση των μαχητικών Δομινικανών και να ξεκινήσουν νικηφόρα την πορεία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Για ένα ημίχρονο η Δομινικανή Δημοκρατία έβαλε δύσκολα στην Ουκρανία, όμως ένα ξέσπασμα από τα 6,75μ. στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη με 72-62 στην ομάδα- έκπληξη του προηγούμενου Ευρωμπάσκετ.

Η Ουκρανία με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε θετικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο και πλέον αύριο κόντρα στη Φινλανδία θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τις νίκες της. Στην αντίπερα όχθη η Δομινικανή Δημοκρατία θα ψάξει την παρθενική της νίκη κόντρα στην Νέα Ζηλανδία σε ένα παιχνίδι κομβικό για το μέλλον των Δομινικανών στη διοργάνωση.

Ο αριθμός του αγώνα

Ο Μάικ Φρατέλο και ο Ορλάντο Αντίγκουα είδαν τους παίκτες τους να υποπίπτουν σε 17 λάθη κάτι που μόνο ευχαριστημένους δεν πρέπει να τους άφησε.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Γιουτζίν Τζέτερ με τους 16 πόντους που σημείωσε και τις 2 ασίστ που έδωσε έδειξε ότι θα είναι ο ηγέτης των Ουκρανών και σε αυτή τη διοργάνωση.

Ο αγώνας

Στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα από πλευράς Δομινικανών ξεκίνησε το παιχνίδι. Οι παίκτες του Αντίγκουα έδειξαν πως μόνο εύκολη λεία δεν θα αποτελέσουν, καθώς στην πρώτη τους παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο είχαν άγνοια κινδύνου αλλά και μεγάλο πάθος για να πανηγυρίσουν την παρθενική τους νίκη. Σε αυτήν τους την προσπάθεια είχαν ως σύμμαχο τα καλά ποσοστά στο σουτ, ενώ μεγάλη ώθηση τους έδινε και ο έλεγχος που είχαν στα ριμπάουντ στα οποία πήγαιναν ομαδικά. Κλειδώνοντας ουσιαστικά τα όπλα των Ουκρανών δεν άργησαν να βάλουν δύσκολα στους αντιπάλους τους (21-21 στο 16').

Ο μεγάλος γρίφος για τον Μάικ Φρατέλο ήταν η αστοχία των παικτών του, καθώς ενώ οι ψηλοί τροφοδοτούνταν κοντά στο καλάθι, εντούτοις δυσκολεύονταν να τελειώσουν τις φάσεις με αξιόπιστα ποσοστά. Το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του χαρακτηριζόταν από την ισορροπία, καθώς οι Δομικανοί όσο πέρναγε ο χρόνος ολοένα και πίστευαν στη νίκη δυσκολεύοντας τους Ουκρανούς που βρέθηκαν προ εκπλήξεων. Το ευχάριστο για τον Φρατέλο ήταν πως η φροντ λάιν της ομάδας του όσο περνούσε η ώρα έδειχνε να βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της εξυπηρετώντας τα πλάνα που είχε καταστρώσει ο Αμερικανός τεχνικός.

Όλα αυτά μέχρι να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο όταν και οι παίκτες του Φρατέλο μπήκαν στο παρκέ με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Οι Ουκρανοί πυροβολώντας έξω από τα 6,75μ. και με μπροστάρηδες τους Γκλαντίρ, Τζέτερ και Κορνιένκο έτρεξαν ένα σερί 14-0 μετατρέποντας το 27-27 του ημιχρόνου σε 41-27. Μετά το αρχικό σοκ οι παίκτες του Αντίγκουα βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν και να βάλουν φρένο στο επιθετικό κρεσέντο των ανατολικοευρωπαΐων, όμως ήταν ήδη αργά, καθώς οι παίκτες του Φρατέλο δεν είχαν σκοπό να παίξουν με τη φωτιά διατηρώντας το προβάδισμα που είχαν χτίσει μέχρι το τέλος (72-62).

Τα δεκάλεπτα: 12-13, 27-27, 48-40, 72-62.

Ουκρανία (Φρατέλο): Πουστοζβόνοφ 5, Τζέτερ 16(3), Μισούλα 8(2), Γκλαντίρ 12(2), Λιπόβι 4(1), Νατιάζκο 2, Ζαμπιρτσένκο 3(1), Κορνιένκο 9(1 τρ., 7 ριμπ.), Ζάιτσεφ.

Δομινικανή Δημοκρατία (Αντίγκουα): Σόσα 11(1), Φορτούνα, Κορονάντο 2, Λιζ 2, Γκαρσία 18(4), Φελντάιν 10(2), Βάργκας 4, Σάντσεζ 5, Μπάεζ 4, Ραμόν, Μαρτίνεθ 6.

Ουκρανία - Δομινικανή Δημοκρατία 72-62
Ουκρανία - Δομινικανή Δημοκρατία 72-62

Δηλώσεις

Μάικ Φρατέλο: " Ήταν το πρώτο ματς του τουρνουά και ήμασταν νευρικοί, ειδικά στην άμυνα, όπου δεν ήμασταν πάντα ο εαυτός μας και χάσαμε μπάλες. Ήμασταν ωστόσο και τυχεροί, γιατί ο Γκλαντίρ είχε καλό ρυθμό. Τώρα αφοσιωνόμαστε στον επόμενο αντίπαλο, αφού δεν έχουμε χρόνο".

Ορλάντο Αντίγκουα: " Σε αυτή τη διοργάνωση παίζουν οι καλύτερες ομάδες του κόσμου. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην κάθε μέρα, στο κάθε παιχνίδι και έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε την αμέσως επόμενη ευκαιρία, που είναι η Νέα Ζηλανδία. Όχι πιο μακριά από εκεί. Παίξαμε καλά για 35 λεπτά, αλλά ήμασταν κακοί στο πρώτο πεντάλεπτο του β' ημιχρόνου. 2-3 φάουλ και κάποια λάθη έκριναν το αποτέλεσμα, Για να νικήσουμε, πρέπει να κάνουμε ολοκληρωμένο παιχνίδι".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ