FIBA WORLD CUP

Δομινικανή Δημοκρατία - Νέα Ζηλανδία 76-63

Δομινικανή Δημοκρατία - Νέα Ζηλανδία 76-63

Η Δομινικανή Δημοκρατία έκανε την έκπληξη και στην πρώτη της συμμετοχή μετά το 1978 πήρε τη νίκη με 76-63 επί της Νέας Ζηλανδίας. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους

Τα προγνωστικά μπορεί να έλεγαν Νέα Ζηλανδία, όμως η Δομινικανή Δημοκρατία έδειξε ότι στην επανεμφάνιση της σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήρθε για να έχει τον δικό της ρόλο κι όχι αυτόν του κομπάρσου. Οι παίκτες του Ορλάντο Αντίγκουα επικράτησαν με 76-63 κι έτσι μένουν ζωντανοί στη μάχη της πρόκρισης. Ειδικά αν μεθαύριο (2/9) καταφέρουν να πάρουν ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Φινλανδία.

Στην αντίπερα όχθη οι Νεοζηλανδοί έπειτα από δύο αγώνες μένουν χωρίς νίκη και την Τρίτη (2/9) το πιθανότερο σενάριο είναι να μην καταφέρουν κάτι καλύτερο κόντρα στις ΗΠΑ.

Ο αριθμός

Μία ομάδα που αρέσκεται να απειλή με περιφερειακό σουτ δεν μπορεί να την αφήνει ευχαριστημένη το 7 στα 32. Η Νέα Ζηλανδία δεν μπόρεσε να βρει συστηματικά σκορ από το τρίποντο και η ήττα ήρθε φυσιολογικά.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Φρανσίσκο Γκαρθία ήταν πραγματικά ασταμάτητος. Ο 33χρονος σούτιγκ γκαρντ των Χιούστον Ρόκετς πήρε από το χέρι την Δομινικανή Δημοκρατία και με 29 πόντους, 2 ασίστ και 6 ριμπάουντ την οδήγησε στη νίκη.

Ο αγώνας

Όντας με την πλάτη στο τοίχο κι οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πάρουν την πρώτη τους νίκη. Η Νεοζηλανδοί με την εμπειρία που έχουν από μεγάλες διοργανώσεις προσπάθησαν να διαχειριστούν την ήττα από την Τουρκία. Οι Δομινικανοί στηρίχτηκαν αρκετά στην αθλητικότητα και στον ενθουσιασμό με τους παίκτες του Βούτσινιτς να απαντάνε με ένα πιο physical παιχνίδι.

Για την ομάδα από την Ωκεανία ο Τόμας Αμπερκρόμπι ήταν αυτός που είχε αναλάβει να οδηγήσει επιθετικά την ομάδα του, καθώς ο Κιρκ Πένι ήταν καλά κλεισμένος και πάντα πάνω του έβγαινε βοήθεια αναγκάζοντας τον να δημιουργήσει περισσότερο και να εκτελέσει λιγότερο. Στην αντίπερα όχθη οι Δομινικανοί είχαν να αντιτάξουν μία μεγαλύτερη επιθετική πολυφωνία που κατά κύριο λόγο εκφραζόταν είτε από μέση είτε κοντά στα καλάθια. Τα καλά ποσοστά ευστοχίας της ομάδας του Αντίγκουα βοήθησαν ώστε οι παίκτες του να πάρουν μία μικρή διαφορά (27-19 στο 15').

Δομινικανή Δημοκρατία - Νέα Ζηλανδία 76-63

Μετά την ανάπαυλα ο Κιρκ Πένι κι η παρέα του βγήκαν στο παρκέ αποφασισμένοι να αλλάξουν το ρου του αγώνα. Ο γκαρντ της Τραμπζοσπόρ μαζί με τον Αμπερκρόμπι προσπάθησαν να απειλήσουν περιφερειακά και κατάφεραν να βάλουν δύσκολα στους Δομινικανούς που πλέον έδιναν μάχη για να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα. Το κλείσιμο του τρίτου δεκαλέπτου έβαζε και πάλι φωτιά στον αγώνα, καθώς ο Φοτού με δίποντο μείωσε έπειτα από ώρα στον πόντο (51-50). Λιθ, Φελέιν και Γκαρθία ανέλαβαν να τραβήξουν επιθετικά την ομάδα τους προκειμένου να μην αφήσουν τους παίκτες του Βούτσινιτς να πλησιάσουν περισσότερο κάτι που επανέφερε τη διαφορά στα επίπεδα που ήταν και πριν. Οι Δομινικανοί ήταν αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη και πανηγυρίσουν το πρώτο τους ροζ φύλλο αγώνα μετά το μακρινό 1978 κάτι που έγινε με το τελικό σκορ να δείχνει 76-63.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 34-27, 51-50, 76-63

Δομινικανή Δημοκρατία (Αντίγκουα): Σόσα 2, Κορονάντο 5 (1), Λιθ 7, Γκαρθία 29 (5), Φελέιν 9, Βάργκας 2, Σάντσες 2, Μπάεθ 8, Μαρτίνεζ 12.

Νέα Ζηλανδία (Βούτσινιτς): Τάιτ, Μπάρλετ, Πένι 16 (3), Βουκόνα 11, Κ. Γουέμπστερ 7 (1), Αμπερκρόμπι 22 (3), Άντονι, Φοτού 2, Φρανκ, Λόι 3, Τ. Γουέμπστερ 2.

Δομινικανή Δημοκρατία - Νέα Ζηλανδία 76-63
Δομινικανή Δημοκρατία - Νέα Ζηλανδία 76-63
TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ