FIBA WORLD CUP

20.000 άνθρωποι υποδέχθηκαν τους Σέρβους

20.000 άνθρωποι υποδέχθηκαν τους Σέρβους

Ο Δήμος του Βελιγραδίου έκανε τη νύχτα μέρα, για να υποδεχθεί τους εκπροσώπους της Σερβίας στο Παγκόσμοο Κύπελλο. Αυτούς που επέστρεψαν στην πατρίδα με το αργυρό μετάλλιο. Τζόρτζεβιτς: “Ήλθαμε να σας βοηθήσουμε, για τη δύναμη που μας δώσατε” (pics).

Το Βελιγράδι άναψε όλα τα φώτα του και περίμενε να υποδεχθεί τους δευτεραθλητές κόσμου, με το Δημαρχείο να είναι ο τόπος του ραντεβού. Οι έχοντες γνώση επιμένουν πως πολλές εθνικές ομάδες γύρισαν από τουρνουά με μετάλλια, αυτό όμως που ζουν σήμερα οι Σέρβοι μπορεί να συγκριθεί μόνο με το ευρωπαϊκό του 1995. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι ο καλύτερος... της παρέας, αφού είναι και ο μόνος που αποτέλεσε μέλος και των δυο παραστάσεων.

Σημαίες υψώθηκαν, βεγγαλικά “στόλισαν” τον ουρανό και τα συνθήματα ανέβαζαν στα ύψη τους πρωταγωνιστές της ιστορίας. Όταν βγήκαν στο μπαλκόνι του Δημαρχείου οι δευτεραθλητές κόσμου, ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα με τους Ντράγκαν Τάρλατς και Ντέγιαν Μποντιρόγκα, να συνοδεύουν τον Τζόρτζεβιτς. Ο “Ντέκι” άκουσε από τον κόσμο το “έχουμε το δικό μας Θεό και το όνομα του είναι Μποντιρόγκα”.

Μετά, άρχισαν να εμφανίζονται ένας, ένας οι παίκτες και αποθεώθηκαν από τον πρώτο έως τον τελευταίο, με τον Μίλος Τεόντοσιτς να λαμβάνει το “ΜVP, MVP, MVP” για φωνή λαού. Ο Τζόρτζεβιτς ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, αυτό το βράδυ, αλλά και για τη δύναμη που έδωσε στους παίκτες του -όπως είπε χαρακτηριστικά. Οι φίλαθλοι είχαν και ένα σύνθημα για τους Αμερικανούς (“είναι καταραμένος λαός και το ίδιο ισχύει για το χρυσό μετάλλιο”).

"Κρστιτς μείνε"

Ο Μποντιρόγκα (είναι αντιπρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας) είπε πως "είναι τεράστια επιτυχία αυτό που καταφέρατε. Όχι μόνο κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, αλλά και από τον τρόπο που φτάσατε στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου. Δείξατε πατριωτισμό, χαρακτήρα και ποιότητα".

Ο Νέναντ Κρστιτς δεν κατάφερε να... σταυρώσει λέξη, αφού κάθε φορά που επιχειρούσε να πει κάτι, τον διέκοπταν οι συμπαίκτες του για να του ζητήσουν να μην κρεμάσει τη φανέλα με το εθνόσημο. Ο Μίλος Τεόντοσιτς τόνισε ότι "αποδείξαμε πως η Σερβία είναι χώρα του μπάσκετ".

20.000 άνθρωποι υποδέχθηκαν τους Σέρβους
20.000 άνθρωποι υποδέχθηκαν τους Σέρβους
TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ