ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπουρούσης: Η 4η καλύτερη επίδοσή του στην Εθνική και η... μπηχτή στους Σλοβένους

Μπουρούσης: Η 4η καλύτερη επίδοσή του στην Εθνική και η... μπηχτή στους Σλοβένους
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Μπουρούσης, η 4η καλύτερη ατομική του επίδοση με την φανέλα της εθνικής ομάδας και η... μπηχτή για την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία (VIDEO).

Ο Γιάννης Μπουρούσης όχι μόνο έκανε για μία ακόμα φορά το καθήκον του με την εθνική ομάδα, αλλά ήταν και ο οδηγός της Ελλάδας στην χθεσινή νίκη επί της Γερμανίας , την 9η σε ισάριθμους αγώνες στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου . Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, μάλιστα, έκανε και μία από τις πιο παραγωγικές εμφανίσεις του με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς οι 25 πόντοι που πέτυχε ισοδυναμούν με την 4η καλύτερη ατομική του επίδοση με την Εθνική.

Μόνο τρεις φορές στο παρελθόν έχει σημειώσει περισσότερους πόντους σε αγώνα με την Εθνική ο 35χρονος σέντερ. Το ατομικό του ρεκόρ είναι οι 27 πόντοι που είχε βάλει στο EuroBasket του 2011 με αντίπαλο την Σερβία (16/9/2011), μία επίδοση που ισοφάρισε πέρυσ κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία (24/11/2017). Όσον αφορά στην 3η καλύτερη επίδοσή του, αυτή είναι οι 26 πόντοι που είχε πετύχει σε ένα φιλικό με την Ιταλία στις 25/8/2011.

Μετά την 9η νίκη της Ελλάδας ο Μπουρούσης μίλησε στο επίσημο σάιτ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, όπου πέταξε μάλιστα και μία... μπηχτή προς τους πρωταθλητές Ευρώπης Σολοβένους. " Η Ελλάδα θα είναι στην Κίνα και θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία δεν θα είναι εκεί... Άλλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ δυσκολεύονται στα παράθυρα αλλά η Ελλάδα έχει ήδη 9 νίκες. Μπορείτε να το φανταστείτε; Είναι τεράστια υπόθεση", είπε ο 35χρονος σέντερ.

" Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα ότι θα ήμασταν αήττητοι σε αυτή τη διαδικασία. Πολλοί δεν πίστεψαν σε αυτή την Εθνική όμως δεν πρέπει να αναλωθούμε σε ό,τι ειπώθηκε στο παρελθόν. Οφείλουμε να εστιάσουμε στα αποτελέσματα που μας έφεραν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το πιο σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι ότι αυτά τα παιδιά σφράγισαν το εισιτήριο για τη μεγάλη διοργάνωση".

Παρακολουθήστε τις καλύτερες στιγμές του Μπουρούση από το χθεσινό παιχνίδι:


Photo credits: Eurokinissi
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ